Femke Bol tijdens de FBK Games van vorig jaar
NOS Sport

Bol loopt vier weken voor de Spelen 400 meter bij FBK Games

Meervoudig wereldkampioene Femke Bol neemt op 7 juli - vier weken voor de Olympische Spelen in Parijs - deel aan de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo.

Bol loopt in het Fanny Blankers-Koen-stadion de 400 meter. Op die afstand werd ze onlangs indoorwereldkampioene en liep ze vorig jaar in Hengelo een meetingrecord.

"Ik ben ontzettend blij dat ik kort voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd mag lopen voor eigen publiek, in Hengelo. Een wedstrijd in Nederland geeft mij altijd extra motivatie en energie. Hopelijk zit het stadion helemaal vol" aldus Bol in een persbericht van de organisatie.

Grote ster

"Wij zijn blij dat we Femke als grote ster van de FBK Games kunnen aankondigen", aldus Ellen van Langen, die het atletenveld samenstelt voor de FBK Games.

"Vorig jaar liep ze een fantastisch baanrecord in Hengelo. Dit jaar heeft ze indoor met twee wereldrecords en twee keer goud op de WK in Glasgow al spectaculaire dingen laten zien. Ik hoop dat de FBK Games voor haar dit jaar een mooie laatste boost zijn voor de Olympische Spelen."

Begin maart werd Femke Bol in Glasgow indoorwereldkampioene op de 400 meter.

Bol pakt goud in wereldrecord op 400 meter, zilver voor Klaver

Bol verbeterde eerder deze maand bij de WK indoor in Glasgow haar eigen wereldrecord in 49,17. Ze won daar ook goud met de estafettevrouwen op de 4x400 meter.

Vorig jaar in Boedapest wist Bol ook twee wereldtitels in de openlucht te veroveren, op de 400 meter horden en de 4x400 meter estafette. Ze werd in 2023 dan ook uitgeroepen tot beste Europese atlete en sportvrouw van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl