Ajax-coach Suzanne Bakker
NOS Voetbal

Ajax moet 'laten zien dat we snelle leerlingen zijn' tegen Chelsea

De eerste ontmoeting met Chelsea werd met 3-0 verloren, dus de kans is aanwezig dat Ajax na deze week uit de Champions League ligt. Coach Suzanne Bakker is desalniettemin "enorm gemotiveerd" voor de return op Stamford Bridge, vertelt ze een dag voor het treffen in de kwartfinales.

"De motivatie is ten eerste gewoon enorm om te winnen. Daarnaast is het geweldig om op Stamford Bridge deze Champions League-ervaring te mogen opdoen. Verder willen we laten zien dat we vorige week lessen hebben geleerd en snelle leerlingen zijn."

Daarmee is het credo van deze week genoemd: de Ajax-vrouwen willen laten zien snel lessen te kunnen leren en toe te passen. Dat beaamt ook speelster Rosa van Gool.

"We hebben het in de groepsfase van de Champions League fantastisch gedaan. We hebben toen laten zien goed voetbal te kunnen spelen en van topploegen te kunnen winnen. We kunnen beter dan vorige week en dat willen we nu laten zien."

Alle aandacht voor Yohannes

Hoewel ze voor het duel met Chelsea geschorst is, gaat bij de Ajax-vrouwen de meeste aandacht uit naar Lily Yohannes. Eerder vandaag werd namelijk bekend dat het 16-jarige toptalent is opgeroepen voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Daarmee lijkt ze dus niet voor een interlandcarrière in het shirt van Oranje te kiezen.

"Daar heb ik wel met haar over gesproken", vertelt Yohannes' coach Bakker. "Fantastisch voor haar. Het enige advies dat ik haar heb gegeven is: ga het ervaren en volg je gevoel."

Een definitieve beslissing tussen de VS en Nederland zal Yohannes op korte termijn nog niet maken, zo zegt ook Bakker. "Voor zover ik weet is dit geen definitieve keuze, nee ..."

Ajax-coach Bakker over Lily Yohannes

Zonder Yohannes speelt Ajax dus tegen Chelsea. Bakker heeft een fitte selectie tot haar beschikking. "De pijntjes die je na zo'n lang seizoen zou verwachten, vallen mee. Daarvoor verdient het medische team de credits, maar zeker ook de speelsters zelf, die goed voor hun lichaam zorgen."

Of Ajax in staat is tot een 'remontada' is de vraag. Maar de ploeg zal er alles aan doen, zegt Bakker. "Het wordt een zware kluif, maar er is altijd kans. Je bent voetbalster of coach om wedstrijden te winnen, dus daar gaan we alles aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl