NOS Nieuws

Wekdienst 26/3: EU praat over versoepelingen boeren • Oranje tegen Duitsland

Goedemorgen! In Brussel wordt gepraat over plannen van de Europese Commissie om Europese boeren tegemoet te komen. En het Nederlands elftal oefent tegen Duitsland.

Eerst het weer: wolkenvelden, af en toe zon en tot de avond droog. Zwakke tot matige zuidoostenwind en maxima tussen 13 en 16 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De EU-landbouwministers vergaderen in Brussel over plannen van de Europese Commissie om boeren tegemoet te komen. De Commissie stelt voor om plannen die de landbouw moeten vergroenen aan te passen, zodat de regeldruk voor boeren minder wordt. Het voorstel is een handreiking na boerenprotesten.
  • Het Britse Hoge Hof van Justitie besluit mogelijk of Julian Assange mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De oprichter van klokkenluiderwebsite WikiLeaks probeert zijn uitlevering al meer dan tien jaar tegen te houden.
  • De Eerste Kamer stemt over een wet tegen discriminatie bij sollicitaties. Demissionair minister Van Gennip van Sociale Zaken heeft de wet eerder afgezwakt, waardoor minder werkgevers met de regels te maken krijgen.
  • En het Nederlands elftal speelt vanavond een oefenwedstrijd tegen Duitsland. De wedstrijd begint om 20.45 uur. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur op NPO 3 en gaat vanaf 20.30 uur verder op NPO 1, waar ook de wedstrijd te zien is. De wedstrijd is ook te volgen op NOS.nl en in de NOS-app.

Dit is er vannacht gebeurd:

Een plofkraak op station Amsterdam-Zuid heeft vannacht het treinverkeer ernstig ontregeld. Vanwege de schade en het onderzoek kunnen passagiers in de vroege ochtend niet gebruikmaken van het station. Er stoppen geen treinen.

Een ticket- en servicewinkel op het station was doelwit bij de plofkraak. Even na 04.00 uur ging daar een explosief af. Er is veel schade, maar niemand raakte gewond.

Het is nog niet bekend hoelang de overlast gaat duren. De politie vraagt reizigers de reisinformatie van de NS in de gaten te houden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het evenemententerrein in het Stadspark in Groningen is door de vele regenval kletsnat. Om het terrein droog te krijgen vóór Koningsdag zijn 600.000 wormen ingezet. De wormen zorgen er door hun graafwerk voor dat het water sneller afgevoerd wordt.

De gemeente Groningen riep de hulp in van 600.000 wormen

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl