NOS Voetbal

Ajax zonder Spitse maar met recordpubliek tegen Chelsea: 'Sleutel is onszelf zijn'

Voor een recordaantal toeschouwers in de Johan Cruijff Arena meet Ajax zich dinsdag met een van de beste ploegen in de wereld: Chelsea. Trainer Suzanne Bakker vraagt van haar speelsters vooral dat ze zich niet verstoppen in de Champions League-kwartfinale.

Ajax verkocht tot op heden 34.200 tickets voor de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Het enthousiasme is groter dan ooit, dankzij de uitstekende optredens van Ajax tegen Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma in de groepsfase.

Bakker hoopt dat haar ploeg ook tegen Chelsea met lef speelt. "De sleutel is dat we onszelf zijn morgen. We hebben in de poulefase laten zien dat we veel de bal kunnen hebben én het aantal kansen dat we tegenkrijgen beperkt kunnen houden."

Voor Ajax is het balen dat sterspeelster Lauren James net op tijd weer fit is. In tegenstelling tot een aantal andere sterkhouders van Chelsea is zij er dinsdag bij.

Ajax-coach Bakker mist Spitse en Weerden tegen Chelsea: 'Anderen moeten opstaan'

"We willen haar zo min mogelijk aan de bal hebben, want ze heeft bijzondere kwaliteiten", zegt Bakker. "Dat kan door de passlijnen dicht te houden of door dubbele dekking op haar te zetten."

Steunpilaren Sherida Spitse (geschorst) en Ashleigh Weerden (geblesseerd) kunnen daar niet bij helpen. Het dwong Bakker flink te puzzelen voor de Champions League-kraker. "We gaan ze missen. Zeker de ervaring en de rust die Spitse uitstraalt. Maar we zullen dat met z'n allen moeten oplossen."

Van Eijk wil vertrouwen uitstralen

Voor Regina van Eijk wordt het de grootste wedstrijd uit haar carrière. De 22-jarige keepster, uitblinker in de groepsfase, vertelt vooral heel veel zin in de wedstrijd te hebben. "Ik probeer zo rustig mogelijk te blijven. Dat is een kwaliteit die je als keeper nodig hebt."

Van Eijk verwacht 'verdomd goed' Chelsea: 'Maar we zijn er klaar voor'

Van Eijk heeft dinsdag zeker twee andere ploeggenoten dan eerder in de Champions League voor zich staan. "Ik moet vooral vertrouwen naar hen uitstralen, ze helpen waar ik kan. Chelsea is verdomd goed, maar we hebben tegen andere topclubs laten zien dat we het kunnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl