Brian Brobbey
NOS Voetbal

Geblesseerde Brobbey meldt zich af voor Oranje, geen vervanger opgeroepen

Spits Brian Brobbey is door een blessure niet beschikbaar voor het Nederlands elftal, dat vrijdag oefent tegen Schotland en de dinsdag daarop tegen Duitsland.

Brobbey viel zondag geblesseerd uit tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Sparta (2-2). "Het is even afwachten wat Brobbey mankeert", zei Ajax-trainer John van 't Schip na afloop. Een dag later blijkt het geen kramp, waar Van 't Schip op hoopte, maar een blessure.

Bondscoach Ronald Koeman roept geen vervanger op voor Brobbey. In de selectie van Oranje zijn met Memphis Depay, Wout Weghorst, Cody Gakpo en Donyell Malen na het afhaken van Brobbey nog vier aanvallers over.

Door de naam Joshua Zirkzee, die op de voorlopige lijst stond, ging vanwege een blessure eerder al een streep.

Koeman noemde Brobbey, die tot nu toe één interland op zijn naam heeft, "een serieuze optie om mee te starten deze zomer" op het EK in Duitsland. Net als tijdens de vorige interlandperiode zit een blessure de 22-jarige Amsterdammer de kans dat te bewijzen in de weg.

Brobbey onderscheidt zich het hele seizoen bij een matig Ajax. Hij toonde zich, naast een waardevol aanspeelpunt, ook steeds meer een doelpuntenmaker. Twintig goals en acht assists noteerde hij dit seizoen in alle competities.

In Studio Voetbal werden zondagavond de blessure van Brobbey en de spitspositie van Oranje besproken:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl