NOS Nieuws

Wekdienst 15/3: WK shorttrack in Rotterdam • Start Russische verkiezingen

Goedemorgen! De wereldkampioenschappen shorttrack beginnen in Rotterdam met series en kwartfinales op verschillende afstanden. En in Rusland zijn de presidentsverkiezingen begonnen, maar spannend zal het niet worden: als er niets geks gebeurt zal Poetin winnen.

Eerst het weer: In de loop van de dag ontstaan steeds meer buien. Plaatselijk is er kans op onweer, hagel en windvlagen. Het wordt 13 tot 16 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) maakt naar verwachting officieel bekend welke werf de nieuwe onderzeeboten gaat bouwen. Deze week lekte uit dat de opdracht naar het Franse staatsbedrijf Naval Group gaat. Woensdag was er al een fel Kamerdebat over.
  • De rechtbank van Amsterdam doet uitspraak in zaak tegen Anouar T., die wordt verdacht van betrokkenheid bij moord op Derk Wiersum.
  • De presidentsverkiezingen in Rusland gaan van start. De Russen krijgen drie dagen om te stemmen, maar het is vrijwel zeker dat Poetin wordt herkozen.
  • In het Internationaal Theater Amsterdam vindt het 72ste boekenbal plaats. Het feest is traditiegetrouw de opening van de Boekenweek.
  • In het Rotterdamse Ahoy beginnen vandaag de wereldkampioenschappen shorttrack. Alle races zijn via streams te zien bij de NOS. Op zaterdag en zondag komen tv-uitzendingen van de NOS volledig vanuit Ahoy. Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer zijn Nederlandse kandidaten voor medailles.

Wat heb je gemist?

De vader van de jongen die in 2021 op een school in de Amerikaanse staat Michigan vier leerlingen om het leven bracht en zeven leerlingen verwondde, is schuldig aan dood door schuld. Een jury kwam tot die conclusie na sinds woensdag in beraad te zijn geweest. Zijn vrouw werd een maand eerder al schuldig bevonden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een politicus uit de Amerikaanse staat Hawaï gaat een wetsvoorstel indienen om de shaka goed te laten keuren als officieel staatsgebaar.

Dit moet het officiële gebaar van Hawaï worden:

Dit moet het officiële gebaar van Hawaï worden

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl