NOS Wielrennen

Van der Poel over Milaan-Sanremo: 'Pogacar grote favoriet, maar dit is geen Strade Bianche'

Van der Poel over Milaan-Sanremo: 'Pogacar grote favoriet, maar dit is geen Strade Bianche'

Mathieu van der Poel zat eigenlijk wel lekker in Spanje, waar hij de laatste weken op trainingskamp was. Maar vanaf deze week zal hij er toch echt weer aan moeten geloven: zaterdag begint met Milaan-Sanremo ook voor Van der Poel het nieuwe wielerseizoen.

Terwijl veel topwielrenners al vol aan het koersen waren, trainde Van der Poel de laatste weken langs de zonnige Spaanse kust. "Ik had het er wel naar mijn zin, inderdaad. Maar ik kijk ook wel weer uit naar de komende tijd."

En dat is maar goed ook, want in de komende periode rijdt Van der Poel zeven wedstrijden. Hij begint met Milaan-Sanremo, doet daarna onder meer de Amstel Gold Race aan en eindigt het voorjaar met Luik-Bastenaken-Luik.

Angstaanjagende Pogacar

Vanuit Spanje keek Van der Poel vorige week met open mond toe hoe Tadej Pogacar over de Strade Bianche (Witte Wegen) jakkerde. De Sloveen ontsnapte ruim 80 kilometer voor het einde en reed solo naar de finish.

Met een emoji van een geschrokken gezicht en de tekst 'Maat, ik word een beetje van bang van je' reageerde Van der Poel onder een Instagram-post van Pogacar.

Tadej Pogacar na zijn overwinning in de Strade Bianche

Verwacht Van der Poel zaterdag weer zo'n onstuitbare Pogacar? "Hij is toch wel de grote favoriet en hij was wel heel indrukwekkend in de Strade. Maar dit is wel een hele andere race. Hij zal niet weer zo vroeg ontsnappen."

Vorig jaar won Van der Poel Milaan-San Remo door te ontsnappen op de Poggio, waarna hij de koers uitreed. "De kansen liggen ook voor Pogacar op de Poggio. Hij zal deze wedstrijd in ieder geval flink tempo maken."

Of hij klaar is voor de strijd met Pogacar, durft Van der Poel niet te zeggen. "Ik heb een goed trainingsblok achter de rug, maar dat geeft geen garanties. En ik heb over het algemeen wel een paar wedstrijden nodig om mijn topniveau te halen."

Het voorjaarsprogramma van Mathieu van der Poel

Na die reeks van zeven wedstrijden moet Van der Poel een paar ingewikkelde knopen doorhakken. Hoe gaat hij zijn zomer inrichten? Rijdt hij de Tour de France en op de weg tijdens de Spelen in Parijs? En laat hij de mountainbike dan staan?

Van der Poel weet het eenvoudigweg nog niet. "Het zijn moeilijke beslissingen, zeker in een olympisch jaar. Er liggen nog steeds een paar scenario's open. Maar te veel hooi op de vork nemen, heb ik in het verleden al gedaan. Dat doe ik niet nog een keer. Het moet wel te doen blijven..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl