NOS Voetbal

Bosz na uitschakeling PSV: 'Onnodig verliezen komt altijd harder aan'

"Als iets onnodig is, komt het altijd harder aan dan wanneer je bent weggespeeld." Met die woorden maakte trainer Peter Bosz duidelijk dat de uitschakeling in de Champions League niet makkelijk te verteren zal zijn voor PSV.

Want, zo zeiden Bosz en aanvoerder Luuk de Jong na afloop, er zat veel meer in voor de Eindhovenaren in de verloren return tegen Borussia Dortmund (2-0 nederlaag).

Vlak voor tijd, toen het nog 1-0 stond, miste De Jong de grootste PSV-kans van de avond. "Enorm balen", drukte De Jong zijn gezichtsuitdrukking ook in woorden uit. "Ik moest in een split second beslissen", blikt hij terug op het moment waarop hij de bal terug kreeg van Jordan Teze, maar ruim over schoot. "Dat zijn de momenten waar je jezelf moet belonen."

Bosz en De Jong na uitschakeling PSV: 'Begonnen slecht, tweede helft geweldig'

Dat er nog een beloning inzat, was te danken aan een ommekeer. In het grootste gedeelte van de eerste helft was PSV onmachtig in Dortmund, dat al na drie minuten op voorsprong kwam.

'Niet goed weggezet'

"Ik denk dat ik ze niet goed heb weggezet", peinsde Bosz. "Want neem van mij aan, iedere speler die vanavond op het veld staat, wil goed beginnen en in de duels komen."

"Maar we begonnen heel slecht aan de wedstrijd. We kregen de druk er niet op, waren in balbezit heel onrustig en liepen achter de feiten aan."

Donyell Malen

Na omzettingen zag Bosz zijn ploeg eindelijk voet aan de grond krijgen in het Westfalenstadion. "We zijn, met heel veel risico, over het hele veld een op een gaan spelen. Vanaf dat moment kregen we de grip terug, zijn we de wedstrijd gaan domineren en hebben we heel goed gespeeld. Dat vond ik geweldig."

Het leidde tot goed spel en kansen. Maar zelfs vanaf een presenteerblaadje viel de gelijkmaker niet. Het doet pijn bij de ongeslagen koploper van de eredivisie, maar glans neemt het niet weg volgens de hoofdrolspeler.

"De glans... Ik denk dat wij vooral heel trots moeten zijn op wat we gepresteerd hebben", zegt De Jong. "Hoe wij bezig zijn dit seizoen, ook in de competitie. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad in een seizoen. De manier van voetballen, domineren, ook vanavond weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl