Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Ronaldo reageert op obsceen gebaar: 'Deze reactie is normaal in Europa'

Cristiano Ronaldo heeft gereageerd op de ophef over het 'obscene gebaar' dat hij onlangs maakte in het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab. "Deze reactie is normaal in Europa, maar wie maakt er in het leven geen fouten?", zei de 39-jarige Portugees op een persconferentie.

De voetbalbond van Saudi-Arabië legde hem een schorsing op van één wedstrijd.

Het gebaar

Het voorval gebeurde eind februari in de wedstrijd tussen Al Nassr, de club van Ronaldo, en Al Shabab. Al Nassr won met 3-2 en Ronaldo maakte de openingstreffer uit een strafschop.

Op beelden op sociale media is te zien hoe de 39-jarige Ronaldo fans provoceert. Eerst doet hij een hand achter zijn oor en daarna maakt hij met zijn rechterhand een gebaar richting de tribunes. Er zou veelvuldig de naam van zijn concurrent Messi geroepen zijn.

"Wat ik deed en waarvoor ik ben gestraft, was een misverstand", aldus de Portugese stervoetballer. "Ik heb niet opzettelijk iets fout gedaan, ik respecteer de gebruiken en tradities van het land waarin ik woon."

Verder verdedigde hij zijn actie vanuit emotie: "Soms leidt de passie voor het spel en het enthousiasme tot het maken van fouten."

Ronaldo valt vaker op met zijn gedrag

De Portugese aanvaller valt vaker op met zijn gedrag in Saudi-Arabië. Een paar weken geleden verscheen er nog een filmpje online waarbij de sterspeler in de catacomben een sjaal van de tegenstander langs zijn kruis haalde.

Maar Ronaldo valt niet alleen met negatief gedrag op in het Midden-Oosten. Onlangs heeft de spits in een sportieve bui een schwalbe opgebiecht, waarna de toegekende strafschop alsnog werd ingetrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl