NOS Sport

Sprintje levert springruiter Greve zege in Grote Prijs van Den Bosch op

Sprintje levert springruiter Greve zege in Grote Prijs van Den Bosch op

Willem Greve heeft bij Indoor Brabant op spectaculaire wijze de Grote Prijs van Den Bosch gewonnen. De 41-jarige springruiter op zijn paard Highway TN N.O.P. was in de barrage met negen man niet alleen foutloos, maar ook nipt sneller dan nummer twee Henrik von Eckermann uit Zweden. Greve is de eerste Nederlandse winnaar van een Grand Slam-wedstrijd.

Von Eckermann kwam al vroeg in de jump-off in de ring in de Brabanthallen en ging pijlsnel rond. De Zweed legde met een foutloze rit in 33,74 de lat hoog voor de concurrentie. Harrie Smolders kwam er nog het dichtst bij in de buurt, maar moest op Uricas van de Kattevennen toch bijna een seconde toegeven.

Prinses Beatrix

Ook de andere combinaties beten zich stuk op de prestatie van regerend wereldkampioen Von Eckermann, of probeerde het zelfs niet eens. Totdat Greve aan zijn barrage begon en onder het toeziend oog van prinses Beatrix voortvarend van start ging.

Hij leek met Highway net tekort te gaan komen, maar dankzij een sprint naar de laatste hindernis, die de combinatie ook foutloos nam, bleef Greve 0,04 seconde onder de tijd van Von Eckermann. De emotioneel reagerende Markeloër, die uit pure vreugde zijn cap de tribune in gooide, kon niet alleen zijn eerste grote overwinning bijschrijven maar ook de hoofdprijs van 333.000 euro.

Greve: 'Ik voelde dat het paard alles gaf en dan 0,04, ongelooflijk'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl