Kop van een oude boerin met witte muts
NOS Nieuws

Schilderij Van Gogh op kunstbeurs Tefaf verkocht voor ruim 4,5 miljoen euro

Het schilderij Kop van een oude boerin met een witte muts van Vincent van Gogh is verkocht op de jaarlijkse kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht. De nieuwe eigenaar heeft ruim 4,5 miljoen euro betaald voor het portret.

Het kunstwerk van Van Gogh is geschilderd met olieverf op een doek van 63 bij 48 centimeter. Waarschijnlijk is het gemaakt rond 1884, toen de schilder in Nuenen woonde. Uit die periode stamt ook zijn wereldberoemde schilderij De aardappeleters.

Het werk werd te koop aangeboden door de Amerikaanse galerie M.S. Rau. Volgens de verkoper is de nieuwe eigenaar een particulier met een privémuseum buiten Europa, schrijft L1 Nieuws. Welk museum dat is, is nog niet bekend. Het is wel zeker dat het toegankelijk is voor publiek.

Eerdere werken

Werken van Van Gogh leveren doorgaans hoge bedragen op. Zo werd in 2021 een aquarel van de schilder geveild in New York voor ruim 31 miljoen euro. In datzelfde jaar werd een ander schilderij van hem op een veiling verkocht voor 13 miljoen euro. Dat ging om een nooit eerder tentoongesteld schilderij dat Van Gogh in de lente van 1887 in Parijs schilderde: Scène de Rue à Montmartre.

Tefaf geldt als een van de belangrijkste kunstbeurzen ter wereld en duurt tot en met donderdag 14 maart. Meer dan 270 galeriehouders en antiquairs uit zo'n 22 landen hebben er een stand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl