NOS NieuwsAangepast

Prinses Catherine laat voor het eerst van zich horen sinds operatie in januari

Voor het eerst sinds haar buikoperatie in januari heeft de Britse prinses Catherine publiekelijk van zich laten horen. De vrouw van kroonprins William laat via sociale media weten: "Bedankt voor al jullie vriendelijke wensen en voortdurende steun in de afgelopen twee maanden."

Bij het bericht is een foto te zien waarop de 42-jarige prinses breeduit lacht, samen met haar drie kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis. De foto is gemaakt door haar man, prins William. Ook wenst ze iedereen een fijne Moederdag. Het Verenigd Koninkrijk viert die dag vandaag.

De afgelopen tijd waren er veel geruchten over de gezondheid van Kate Middleton. In januari werd bekend dat ze een buikoperatie moest ondergaan en maanden moest aansterken. Ze vroeg daarbij expliciet om privacy rond haar medische ingreep. Welke ingreep ze precies heeft ondergaan, heeft het Britse koningshuis niet bekendgemaakt. Koning Charles, die eerder dit jaar eveneens een ingreep onderging, deelde vorige maand openlijk zijn kankerdiagnose.

Groeiend aantal speculaties

Door de radiostilte over de gezondheidstoestand van de prinses van Wales groeiden de geruchten in Groot-Brittannië. De speculaties werden extra gevoed doordat prins William zich eerder deze maand op het laatste moment afmeldde voor een herdenkingsdienst voor de Griekse koning Constantijn. William zou een schriftlezing houden voor zijn overleden peetvader, maar belde kort voor de dienst af.

William had zijn agenda na de operatie van zijn vrouw al leeggemaakt om meer zorgtaken op zich te nemen en was juist weer voorzichtig begonnen met het afleggen van werkbezoeken. De afzegging leidde daarom tot veel vragen, zeker omdat de dienst gehouden werd op het landgoed Windsor, waar William woont. Het Britse koningshuis wilde destijds niet ingaan op de reden voor de afmelding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl