Demonstrant bij de kunstbeurs
NOS Nieuws

Noodverordening Maastricht Airport verlengd na protest Extinction Rebellion

De burgemeesters van Beek en Meerssen in Limburg hebben de noodverordening bij Maastricht Aachen Airport verlengd met 48 uur. Uit informatie van de politie blijkt dat demonstranten opnieuw actie willen voeren bij het vliegveld. Eerder vandaag hielden klimaatdemonstranten een actie tegen privéjets.

De burgemeesters vrezen voor "het ontstaan van een oproerige beweging, dan wel andere ernstige wanordelijkheden". De noodverordening duurt nu tot dinsdag 12 maart 00.00 uur. De maatregelen zijn genomen in overleg met de politie, de marechaussee en het Openbaar Ministerie.

Actievoerders van Extinction Rebellion blokkeerden korte tijd de toegangswegen naar de kunstbeurs Tefaf in het MECC in Maastricht. Vanwege de prestigieuze beurs landden er meer privéjets dan normaal op het vliegveld bij Maastricht. De klimaatdemonstranten stellen dat de vliegtuigen zorgen voor "een disproportionele milieu- en klimaatimpact".

Eerder op de dag werd er ook al actiegevoerd bij het vliegveld. Rondom de luchthaven gold een noodverordening, die nu is verlengd. Door de acties liep het verkeer op verschillende plekken helemaal vast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl