Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen kan ook in Jeddah commotie van zich afzetten: 'We blijven ons werk doen'

De storm rond Red Bull-teambaas Christian Horner raasde deze week voort, maar bracht Max Verstappen ook in Saudi-Arabië niet van zijn stuk. In Jeddah was hij minstens zo ongenaakbaar als een week eerder in Bahrein.

Verstappen boekte daarmee zijn 56ste GP-zege en behaalde zijn honderdste podiumplaats in de Formule 1. Deze week raakte de onrust rondom zijn team hem persoonlijk, toen adviseur Helmut Marko twijfels uitsprak over zijn toekomst bij Red Bull. Verstappen is erg close met Marko.

Over de onrust binnen het team was op het snelle en riskante circuit in Jeddah niets van te merken. "Het is positief is dat we ondanks alle onrust gewoon top presteren op de baan", zei Verstappen. "Iedereen doet gewoon zijn werk en blijft gefocust."

Vandaag maakte Marko bekend dat hij na een gesprek met de topman van Red Bull Racing niet langer voor een schorsing vreest. "Ik heb altijd gezegd dat we als team moeten samenwerken en de strijdbijl moeten begraven. Ik hoop dat ons dat nu gaat lukken."

Bearman steelt de show

Terwijl Verstappen na een kort gevecht bij de start met Charles Leclerc op zijn gemak naar de finish reed, stal de 18-jarige Oliver Bearman achter hem de show.

Na de race omhelsde Bearman zijn vader:

De jonge Engelsman verving Carlos Sainz (blindedarmontsteking) en reed met een zevende plek 'in de punten'. Bij ViaPlay genoot hij kort na de race nog na. "Het ging eigenlijk te snel voorbij. Ik had het moment nog wel langer willen koesteren. Maar ik denk dat ik het prima heb gedaan."

Leclerc had genoten van zijn teamgenoot. "Dit was extreem indrukwekkend en het was erg leuk om van dichtbij ooggetuige te zijn van zijn debuut. Hij was zo kalm, zo koel. Terwijl het natuurlijk spannende, opwindende dagen voor hem waren. Hij heeft de wereld laten wat hij kan. Het is een kwestie van tijd: hij wordt zeker een vaste F1-coureur."

Verstappen had gisteren al goed gelet op Bearman. Hij zag tijdens de derde training al wat de Brit in zijn mars heeft. "Ik heb toen naar zijn eerste rondjes gekeken en was meteen onder de indruk. Dat zag er erg goed uit."

WK-stand coureurs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl