Dirk Gotink
NOS Nieuws

NSC schuift Dirk Gotink naar voren als lijsttrekker bij Europese verkiezingen

Het bestuur van NSC, de partij van Pieter Omtzigt, schuift Dirk Gotink naar voren als lijsttrekker voor de verkiezingen voor het Europees parlement in juni.

Gotink is sinds 2007 actief in de Europese politiek. Momenteel is hij woordvoerder van Manfred Weber, de fractievoorzitter van de Europese christendemocraten (EVP) waar het CDA deel van uitmaakt. Na de Europese verkiezingen wil NSC zich ook bij die Europese fractie aansluiten.

'Luisteren naar mensen'

Gotink (42) stond in 2014 al een keer op de CDA-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Op de website van NSC geeft hij uitleg over zijn overstap. "Politiek begint bij het luisteren naar mensen", zegt hij.

"Het serieus nemen van hun ervaringen en problemen en vanuit de inhoud aan een betere toekomst voor Nederland werken. Dat is wat mij aantrekt tot NSC en hoe ik mij de komende jaren vol ga inzetten voor goed bestuur en bestaanszekerheid in de EU", aldus Gotink.

Op 6 april is er een partijcongres van NSC waar de leden over de voordracht en de rest van de kandidatenlijst kunnen stemmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl