Jorrit Bergsma tijdens de NK afstanden in december
NOS Schaatsen

Bergsma vertrekt na twee seizoenen Jumbo-Visma en keert terug bij Anema

Schaatser Jorrit Bergsma vertrekt bij Jumbo-Visma. De 38-jarige Bergsma reed sinds twee seizoenen voor de formatie van Jac Orie. Jumbo-Visma meldt dat het afscheid "in goed overleg" is gegaan.

De nieuwe werkgever van Bergsma wordt AH Zaanlander. Bij de ploeg van coach Jillert Anema reed Bergsma al lange tijd, tot en met de Olympische Spelen van 2022 in Pyeongchang.

Onder de Friese coach pakte Bergsma onder meer vijf wereldtitels en drie olympische medailles, waaronder een gouden op de 10 kilometer in Sotsji in 2014.

WK-zilver

In zijn tijd bij Jumbo behaalde Bergsma slechts één internationale medaille: zilver op de tien kilometer op de WK afstanden van vorig seizoen in Thialf.

Vorige week werd bekend dat Jumbo-Visma ook afscheid neemt van Reina Anema, Dai Dai N'tab en Serge Yoro. Jutta Leerdam heeft een aflopend contract bij Jumbo Visma.

Moeizaam seizoen

Dit seizoen verloopt sowieso moeizaam voor de ploeg van Jac Orie. Op de WK afstanden was Leerdam vorige maand de enige die een medaille pakte. In totaal plaatsten slechts vier Jumbo-schaatsers zich voor de WK afstanden.

Dit weekend doen er bij de WK sprint en allround in totaal vijf Jumbo-schaatsers mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl