Nikola Jokic
NOS SportAangepast

Jokic helpt Denver met twintigste triple-double langs Boston in NBA

Met zijn twintigste triple-double van het seizoen heeft Nikola Jokic een belangrijk aandeel geleverd in de 115-109 zege van Denver Nuggets op Boston Celtics. Het is de tweede keer dit seizoen dat de regerend kampioen wint van Boston.

De Nuggets en de Celtics worden beschouwd als de twee teams die elkaar weleens tegen zouden kunnen komen in de NBA-finale. "We zijn nog ver verwijderd van de finale, vriend", temperde Jokic na afloop de verwachtingen. "We hadden echt een goede energie vanavond. Onze aanval klikte echt."

Bizarre verdedigende actie

Denver heeft zeven van de laatste acht wedstrijden gewonnen en staat derde in de Western Conference, vlak achter Minnesota Timberwolves en Oklahoma City Thunder. Koploper Minnesota versloeg Indiana Pacers met 113-111, maar is wel center Karl-Anthony Towns minimaal een maand kwijt als gevolg van een meniscusoperatie.

Minnesota-speler Anthony Edwards besliste de wedstrijd tegen Indiana met een bizarre verdedigende actie. Terwijl hij Aaron Nesmith van de beslissende scoren afhield met een blok, raakte hij met zijn hoofd de ring.

Met nog een kwart van het reguliere seizoen voor de boeg staat Boston eerste in de Eastern Conference, ruim voor Milwaukee Bucks en Cleveland Cavaliers. De Celtics wonnen recentelijk elf duels op rij. Cleveland maakte eerder deze week een einde aan die reeks en nu was dus ook Denver te sterk voor de Celtics. Het was voor het eerst sinds begin november dat Boston twee keer achter elkaar verloor.

Jokic was tegen Boston goed voor 32 punten, 12 rebounds en 11 assists. Met deze triple-double heeft hij er nu 125 in zijn NBA-carrière en is hij inmiddels al vierde op de ranglijst aller tijden. Een triple-double - in het basketbal als iets bijzonders beschouwd - haal je als je tien of meer meer punten, rebounds en assists in één wedstrijd laat noteren.

Dit seizoen heeft alleen Domantas Sabonis van Sacramento Kings meer triple-doubles dan de Servische MVP van de laatste NBA Finals. Bij de Litouwer Sabonis staat de teller nu op 22. Luka Doncic is in dat klassement derde met 15 triple-doubles.

De Sloveense spelverdeler van Dallas Mavericks was in de met 114-108 gewonnen wedstrijd tegen Toronto Raptors goed voor 35 punten, 11 rebounds en 11 assists.

Enkelblessure Curry

Golden State Warriors verloor niet alleen met 125-122 thuis van Chicago Bulls, maar in de slotminuten ook sterspeler Stephen Curry met een blessure aan zijn rechter enkel. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl