Go Ahead Eagles kent een topseizoen
NOS Voetbal

Eagles wil in topseizoen koploper pootje lichten: 'Dit kan eerste nederlaag van PSV worden'

In Deventer liggen de supporters van Go Ahead Eagles 's nachts woelend in hun bed. Er wordt gedroomd van Europese wedstrijden in de Adelaarshorst, hoe mooi zou dat zijn? Het is ook een reële mogelijkheid, nu de ploeg van René Hake zeer goed presteert dit jaar.

Maar voor het zover is, wacht vanavond eerst een andere mooie droom: "Dit kan het eerste verlies van PSV worden dit jaar", lacht de trainer.

Met 37 punten uit 24 duels is er weinig tot niks te klagen bij Go Ahead Eagles. "Het doel was om erin te blijven. Dat is gelukt. Maar nu staan we op zo'n goede positie, dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk volhouden." Eagles staat namelijk zesde en maakt zo alle kans om de play-offs om Europees voetbal te halen.

"Dit is een fantastisch jaar", zegt doelman Jeffrey de Lange. "Het is speciaal wat we aan het neerzetten zijn, dat merken we. De trainer zei al dat mensen het over tien jaar over dit Go Ahead zullen hebben. Als je dat beseft, is het wel heel gaaf."

'Eens moet de eerste keer zijn'

Als deze spelersgroep wil dat er nog meer over de Eagles wordt gesproken, dan is een overwinning op PSV vanavond een zeer goed begin. De Eindhovenaren verloren dit seizoen namelijk nog niet.

"Maar dit kan het eerste verlies van PSV worden. Als je het als ploeg zo goed doet, dan wil je ook iets doen wat niemand nog gelukt is. Dus ja, dat proberen we wel voor elkaar te krijgen. Dat zou geweldig zijn", vertelt trainer Hake.

René Hake geniet dit seizoen van zijn Go Ahead Eagles

Zijn keeper is er ook van overtuigd dat het mogelijk is. "Eens moet de eerste keer zijn voor PSV. Wij gaan daar alles aan doen. We moeten dan wel in alles top zijn. Dan hebben we een kans."

Hoe groot die kans is, is dan de vraag. Hake is realistisch. "Het is nog niemand gelukt, maar ook in een kleine kans moeten we geloven. We hebben een goed plan en we worden gesteund door een vol stadion. Daar hebben we wat extra's mee."

'Met de hond lopen'

Om optimaal aan de wedstrijd te beginnen heeft De Lange zijn wedstrijdvoorbereiding al uitgedacht. Er wacht een pasta bolognese aan de vooravond. "En dan begin ik de dag zelf met een ontbijtje, dan ga ik lopen met de hond, muziekje op en dan naar Deventer."

Daar wacht de keeper waarschijnlijk een drukke avond. "Ja, ik ga het waarschijnlijk drukker krijgen dan in andere wedstrijden. Maar op een vrijdagavond in de Adelaarshorst, in de schemer, met de lampen aan. Dat heeft wel iets gaafs. Daar ben je voetballer voor geworden."

Keeper Jeffrey de Lange

Voetballer word je ook om voor het allerhoogste te spelen. In het geval van Go Ahead Eagles is dat dit jaar dus misschien wel Europees voetbal.

"Wij kunnen de play-offs zeker halen, want we zijn een echt team. We pushen elkaar elke keer", vertelt De Lange. "Als we het halen, zou dat echt geweldig zijn."

Daarvoor wordt wel verlangd dat iedereen zijn hoofd erbij houdt, vertelt Hake. "We willen dit goede gevoel zo lang mogelijk volhouden. Het vraagt wel veel van de groep. Ze moeten er ook mee kunnen omgaan, je weet niet of dat lukt. Als we nog wat wedstrijden volhouden wat we gedaan hebben, maken wij kans op de play-offs. We zijn in ieder geval goed op weg. Dat is duidelijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl