NOS Sport

Nadal niet fit voor rentree en zegt af in Indian Wells: 'Kan niet tegen mezelf liegen'

Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken voor het tennistoernooi van Indian Wells. De Spanjaard zou daar donderdag zijn rentree maken, nadat hij aan het begin van het seizoen opnieuw geblesseerd was geraakt, maar zegt nog niet klaar te zijn om op het hoogste niveau te spelen.

"Het was geen makkelijke beslissing, maar ik kan niet liegen tegen mezelf en tegen de duizenden fans. Ik zal jullie allemaal missen," schrijft de 37-jarige Nadal op X.

De 22-voudig grandslamwinnaar kwakkelt al langer met blessures. Begin januari verscheen hij na een afwezigheid van bijna twaalf maanden weer op de baan in het Australische Brisbane. Hij won daar twee wedstrijden, waarna het lichaam toch weer tegensputterde en hij moest passen voor de Australian Open.

Gravelseizoen

De verwachting was toen dat de Spanjaard zich klaar ging stomen voor het door hem zo geliefde gravelseizoen, dat in april begint. Op die ondergrond won hij onder meer veertien titels op Roland Garros in Parijs.

Rafael Nadal tijdens een training in Indian Wells

Nadal hoopte donderdag de draad weer op te pakken op het toernooi in Indian Wells. Hij reisde vroegtijdig af naar de Californische woestijn voor extra trainingen op hardcourt en speelde afgelopen weekend een demonstratiewedstrijd in Las Vegas tegen landgenoot Carlos Alcaraz.

De avond voor zijn eersterondepartij deelde Nadal het slechte nieuws met zijn fans. "Iedereen weet hoe gek ik ben op deze plek en hoe graag ik speel hier in Indian Wells", voegde hij eraan toe. Nadal stond vijf keer in de finale van het Amerikaanse hardcourttoernooi, dat hij driemaal won.

Sumit Nagal uit India vervangt Nadal op het toernooi, dat bekend staat als de 'vijfde grandslam'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl