NOS Wielrennen

'Kaiser Phil' Bauhaus sprint op de macht naar zege in derde rit Tirreno-Adriatico

Phil Bauhaus heeft de derde etappe van de Italiaanse wielerronde Tirreno-Adriatico gewonnen.

De Duitse sprinter van Bahrain Victorious was in de rit van liefst 225 kilometer van Volterra naar Gualdo Tadino in de oplopende finishstrook een fractie beter dan Jonathan Milan (Lidl-Trek) en Kévin Vauquelin (Arkéa).

Zonder Robert Gesink, die dinsdag betrokken was bij een valpartij, vertrokken de renners voor de lange rit van Toscane naar Umbrië.

Nadat Samuele Zoccarato (Bardiani) als laatste van de twee vroege vluchters op 22 kilometer van de streep was ingerekend, probeerde de formatie van EF Education - EasyPost de koers hard te maken.

Kopman Richard Carapaz sleurde het peloton over een colletje van 7 kilometer met een stijgingspercentage van 3,2 procent, maar bijna niemand hoefde te lossen.

Valpartij Philipsen

De finale van de wedstrijd liep gemeen omhoog, waardoor niet alle snelle renners vooraan zaten. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck)- de winnaar van de tweede etappe - was er wel, maar moest in de laatste bocht voor de finish zijn voet aan de grond zetten door een valpartij.

Jasper Philipsen werd opgehouden door een valpartij en kon daardoor niet meesprinten.

Ook Axel Zingle (Cofidis) en Tom Pidcock (Ineos) waren bij die val betrokken. Bauhaus (Bahrain-Victorious) had vervolgens in de slotmeters de grootste krachtsexplosie in huis.

De Spanjaard Juan Ayuso (UAE-Emirates), die afgelopen maandag de individuele tijdrit won, behield de leiderstrui. Donderdag staat de vierde etappe van Tirreno-Adriatico op het programma, een rit over 207 kilometer van Arrone naar Giulianova.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl