NOS Wielrennen

Ayuso is Ganna te snel af in openingstijdrit van Tirreno-Adriatico

Ayuso troeft Ganna af in Tirreno, waar Visma met futuristische helm komt

Juan Ayuso is verrassend winnaar geworden van de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico. De 21-jarige Spanjaard van UAE Emirates was op de tien vlakke kilometers met start en finish in Lido di Camaiore één seconde sneller dan de Italiaanse topfavoriet Filippo Ganna, .

Ganna, tweevoudig wereldkampioen tijdrijden, had de afgelopen twee jaar de eerste etappe van de rittenkoers in eigen land nog op zijn naam geschreven. De Italiaan Jonathan Milan eindigde op het parcours langs de Tyreense Zee met twaalf seconden achterstand op de derde plaats.

Jonas Vingegaard met zijn nieuwe helm

Helemaal uit het niets komt Ayuso natuurlijk niet. Vorig jaar was hij in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Zwitserland ook al Remco Evenepoel, die later in het jaar de wereldtitel op dit onderdeel zou veroveren, te snel af geweest. In de Vuelta eindigde Ayuso als vierde in het eindklassement.

Jonas Vingegaard, de kopman van Visma-Lease A Bike, kwam niet verder dan de negende plaats. De met een futuristische helm rijdende Deen moest 22 seconden toegeven op Ayuso.

Veel motivatie

"Een emotionele overwinning", noemde Ayuso zijn zege. "Een heel speciale. Iedereen wist dat Ganna de favoriet was voor de tijdrit. Dit geeft veel motivatie voor de komende week. Vingegaard gaat ook nog flink strijden voor de eindzege."

Dinsdag staat er een relatief vlakke etappe over een kleine 200 kilometer tussen Camaiore en Follonica op het programma in Tirreno-Adriatico, die tot en met zondag duurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl