Dafne Schippers
NOS Sport

Oud-topsprintster Schippers toernooidirecteur EK indoor in Apeldoorn

Dafne Schippers is aangesteld als toernooidirecteur van de EK indooratletiek van volgend jaar in Apeldoorn.

De voormalig atlete, die in september afscheid nam van de topsport, gaat zich bezig houden met de organisatie van het toernooi dat van 6 tot en met 9 maart 2025 op het programma staat.

"Het is geweldig dat we een toernooi in Nederland krijgen", vertelt Schippers.

"Ik werd gevraagd om toernooidirecteur te worden en dacht: 'Waarom niet, het is een eervolle taak.' Ik heb er geen seconde over moeten nadenken. Ik wil heel graag atletiek promoten, dit lijkt mij een hele mooie rol."

Bekijk in de video's hieronder de presentatie van Dafne Schippers als toernooidirecteur en een interview met haar.

De 31-jarige Utrechtse veroverde twee keer de wereldtitel op de 200 meter en won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio het zilver op de 200 meter. Daarnaast veroverde ze vijf Europese titels outdoor.

Aanhoudende rugklachten hinderden haar de laatste jaren voortdurend en voorkwamen dat ze haar beste vorm terugkreeg, waarop ze besloot te stoppen met topsport.

Derde keer in Nederland

Het is na Rotterdam in 1973 en Den Haag in 1989 de derde keer dat de EK indoor in Nederland worden gehouden.

Alleen in 1989 werd er door Nederland eremetaal behaald. Zo won Nelli Cooman goud op de 60 meter sprint, Elly van Hulst goud op de 3.000 meter en veroverde Emiel Mellaard goud bij het verspringen. In totaal pakte de Nederlandse ploeg zes medailles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl