NOS Wielrennen

Opnieuw Nederlands dagsucces in Parijs-Nice: De Kleijn wint etappe twee

De Kleijn sprint naar ritzege in Parijs-Nice

Arvid de Kleijn heeft de tweede rit in Parijs-Nice gewonnen. De coureur van Tudor bleef in de massaspurt Laurence Pithie en zijn landgenoten Dylan Groenewegen en Danny van Poppel knap voor. Voor de 29-jarige De Kleijn is het de eerste WorldTour-zege.

Alleen Pascal Eenkhoorn (Lotto-Dstny) waagde in deze rit over 177,6 kilometer van Thoiry naar Montargis een vluchtpoging. Hij fietste naar een voorsprong van ruim twee minuten, maar begreep al snel dat zijn solo geen kans van slagen had en hield de benen stil.

Viermaal tweede

In de laatste kilometer kwam Edoardo Affini op kop. De Italiaan van Visma-Lease a Bike reed hard, maar ploeggenoot Olav Kooij, die de eerste rit won, zat niet in zijn wiel.

De Kleijn, die vorig jaar Milaan-Turijn op zijn naam schreef en al viermaal in de WorldTour-koers genoegen had moeten nemen met de tweede plaats, werd perfect afgezet door Maikel Zijlaard en passeerde Van Poppel in de slotmeters.

Teamprestatie

"Het betekent heel veel voor mij", reageerde de winnaar opgetogen. "Ik was er al een paar dichtbij geweest. Mooi om dan zo te winnen, een geweldige teamprestatie. We bleven erg kalm en mijn ploeggenoten trokken perfect de sprint voor mij aan."

De Nieuw-Zeelander Pithie is de nieuwe leider. Dinsdag is er een ploegentijdrit van bijna 27 kilometer in Auxerre. De Franse etappewedstrijd duurt tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl