NOS SportAangepast

Dubbelslag waterpoloclub De Zaan: mannen en vrouwen winnen de beker

Waterpolosters De Zaan verslaan Polar Bears en zijn opnieuw bekerwinnaar

De waterpolovrouwen van De Zaan hebben voor de vierde keer de nationale beker veroverd. In een herhaling van de finale van vorig jaar, ook gewonnen door De Zaan, werd Polar Bears uit Ede in Den Haag met 12-10 (5-2, 3-3, 3-3, 1-2) verslagen.

Ook bij de mannen ging de beker naar De Zaan en dat was al voor het derde jaar op rij. Na een moeizame start werd landskampioen GZC Donk met 11-7 (0-1, 4-3,4-1,3-2) aan de kant gezet.

Keepster Van den Dobbelsteen blinkt uit

De vrouwen van Polar Bears kwamen er in het eerste kwart aanvallend niet aan te pas en De Zaan counterde naar hartenlust naar 5-2. Dat gat bleef lang in stand, tot de zesvoudig bekerwinnaar uit Ede in het derde kwart van 5-9 terugkwam tot 8-9.

Dankzij enkele uitstekende reddingen van keepster Britt van den Dobbelsteen viel de gelijkmaker niet en vervolgens sloop De Zaan weer weg. Nerida Drewes en Lieke Rogge scoorden allebei drie keer voor De Zaan.

Van den Dobbelsteen na winst waterpolobeker: 'Laten zien dat ik naar Spelen moet'

Bij de mannen van Donk ontbrak doelman Joran Westerveld en lag tweede keeper Marijn van Wanrooij in het water. Die had geen last van zenuwen en mede dankzij zijn reddingen liep Donk uit naar 3-1. Maar De Zaan was al vanaf het beginsignaal sterker en toen de ploeg uit Zaandam eindelijk het doel wist te vinden, was het halverwege weer gelijk: 4-4.

Phil Brantjes zette De Zaan bij 6-5 voor het eerst op voorsprong. Vervolgens blonk de Zaanse keeper Ted Huijsmans uit en bij 10-5 was de wedstrijd wel gespeeld.