NOS Nieuws

Rusland claimt neerhalen drones boven de Krim, explosies gemeld

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat het tientallen drones heeft neergehaald boven de Krim. Op sociale media circuleren berichten over explosies in de havenstad Feodosia.

Rusland claimt dat alle 38 drones uit de lucht zijn gehaald. Over schade of slachtoffers wordt niets verteld. Verkeer over de Krimbrug, die de Krim verbindt met het vasteland van Rusland, lag volgens Russische functionarissen enige uren stil.

Volgens berichten op sociale media waren er midden in de nacht meerdere krachtige explosies bij de haven van Feodosia en bij een oliedepot. De berichten zijn niet onafhankelijk geverifieerd.

Strijd om Zwarte Zee

Oekraïne neemt doelen op de Krim, dat in 2014 werd bezet door Rusland, geregeld onder vuur. Dat gebeurt steeds vaker met drones, maar ook worden langeafstandsraketten ingezet. Ook de Russische vloot is daarbij vaak doelwit. Vorige maand claimde Oekraïne nog het vernietigen van het Russische landingschip Ceasar Koenikov.

Rusland vuurt vanaf schepen in de Zwarte Zee geregeld langeafstandsraketten af op Oekraïne. Door de Oekraïense aanvallen is Rusland gedwongen om zijn schepen op grotere afstand te plaatsen, verder van de kust en meer naar het oosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl