De politie brengt spullen naar buiten uit het appartement van Klette
NOS Nieuws

Duitse politie roept bevolking op uit te kijken naar voortvluchtig RAF-duo

De Duitse federale politie heeft vier dagen na de arrestatie van de vroegere RAF-terrorist Daniela Klette de hulp ingeroepen van de bevolking. Het Bundeskriminalamt vraagt burgers om uit te kijken naar twee voortvluchtige voormalige RAF-leden, die zich vermoedelijk ook schuilhouden in Berlijn. Het gaat om Ernst-Volker Staub (69) en Burkhard Garweg (55). Zij trokken eerder samen op met Klette.

De twee mannen staan op de 'most wanted'-lijst van de Europese politiedienst Europol, die wordt gebruikt om zware criminelen en terroristen op te sporen. Volgens de Duitse aanklager is het waarschijnlijk dat de drie oud-RAF-leden hun eigen leven leidden en alleen samen kwamen om misdaden te plegen.

De Duitse politie houdt er dan ook rekening mee dat de twee voortvluchtige mannen wapens en explosieven in bezit hebben. Hun woningen zouden daarom een "potentieel risico voor de bevolking" kunnen zijn.

Daniela Klette (65) werd maandag opgepakt in een appartement in het Berlijnse stadsdeel Kreuzberg. In de dagen daarna vond de politie in dat appartement onder meer een kalasjnikov, een machinegeweer en een granaat. Omwonenden moesten daarom tijdelijk worden geëvacueerd.

De gevonden wapens worden op dit moment in een laboratorium onderzocht op vingerafdrukken en andere DNA-sporen.

De politie is vier dagen na de aanhouding van Klette nog steeds druk met het doorzoeken van haar woning. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt tegen het Duitse persbureau DPA dat het appartement "zeer intensief en zorgvuldig" wordt doorzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl