Arne Slot
NOS Voetbal

Slot wil met Feyenoord bewijzen ook 'uit' gelijke tred met PSV te kunnen houden

Amper bekomen van de bekerwedstrijd tegen FC Groningen van donderdagavond - moeizaam met 2-1 gewonnen, maar wel goed voor een plaats in de finale op 21 april - wacht Feyenoord alweer een volgende pittige klus. Wat heet: de landskampioen gaat zondag op bezoek bij PSV, de nog altijd ongeslagen koploper in de eredivisie.

Daar zal naast de al langer aan de kant staande Justin Bijlow en Gernot Trauner ook Calvin Stengs niet bij zijn. De aangever bij de 1-1 van David Hancko raakte tegen de Groningers in de extra tijd geblesseerd na een tackle van Marvin Peersman en verliet in tranen en met z'n handen voor de ogen per brancard het veld.

Verlies voor de ploeg

Feyenoord-trainer Arne Slot kon een dag later nog niks zinnigs over de ernst van de kwetsuur vertellen. "Calvin heeft een behoorlijk goede nacht gehad, maar dat zegt nog niks over de zwaarte van de blessure." De uiteindelijke diagnose laat dus nog even op zicht wachten.

Trainer Arne Slot pakt de afgelopen tijd hoestend en proestend punten met Feyenoord. Hij vertelt over het zware vak van hoofdtrainer bij een topclub.

Slot sukkelt al tijdje met gezondheid: 'Hoofdtrainer zijn is een zwaar vak'

Een verlies voor de ploeg is het wel. "Calvin was en is onze enige echt creatieve middenvelder. Daar wil je veel over beschikken en dat hebben we getracht te doen door hem in ons volle wedstrijdschema vaak een uur of minder te laten spelen. Qua belasting heeft dat ook behoorlijk goed uitgepakt. Maar tegen zo'n tackle als je gisteren zag, kun je niks doen."

Mocht Feyenoord nog de illusie hebben dat titelprolongatie erin zit, dan zal er in Eindhoven gewonnen moeten worden om de achterstand op PSV tot zeven punten terug te brengen - nog altijd een flink gat.

Maar Slot toont zich reëel. "Nou, om aan te nemen dat ze met nog elf wedstrijden te gaan tien punten weg gaan geven, is nogal wat. Maar ja, zoals dat altijd zo mooi klinkt: zolang de kans er is, zullen wij erin geloven."

Focus op tweede plaats

Meer oog heeft de coach voor achtervolger FC Twente. De tweede plaats levert dit seizoen immers ook een Champions League-ticket op.

Slot: "Een club als Feyenoord wil elke wedstrijd winnen. Maar met tien punten verschil ben ik niet bezig met het kampioenschap. We zijn vooral bezig met punten blijven sprokkelen, zodat in elk geval onze voorsprong richting plek drie intact blijft."

Feyenoord trof PSV dit seizoen al drie keer - in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-1), in de competitie (1-2) en in de beker (1-0) - en drie keer lagen beide ploegen dicht bij elkaar.

Slot: "Maar het was wel drie keer thuis voor ons. Dat in ogenschouw nemende wordt het dus een zware wedstrijd. Maar ik denk dat geen enkele ploeg in Nederland denkt: PSV-uit, dat wordt een makkie."

"Iedereen kent de kracht van PSV. Ze hebben in een heel kalenderjaar, en langer, maar één keer van een Nederlandse club verloren. En dat was bij ons, in een zeer gelijkgaande wedstrijd", verwijst Slot naar de bekerzege in januari. "We zullen nu moeten bewijzen dat we ook in een uitwedstrijd gelijke tred met ze kunnen houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl