NOS Voetbal

Slot is blij met finale, maar vreest voor Stengs: 'Laat het niet weer iets ernstigs zijn'

Slot vreest voor blessure Stengs: 'Laat het niet weer iets ernstigs zijn'

Het bereiken van de finale van de KNVB-beker werd voor coach Arne Slot overschaduwd door een mogelijk ernstige blessure voor Calvin Stengs. In blessuretijd van de halve finale tegen FC Groningen (2-1) ging de 25-jarige linkspoot in tranen en met de handen voor de ogen per brancard van het veld.

Stengs, die de assist gaf voor de gelijkmaker van Dávid Hancko, liep de blessure op na een zware tackle van Marvin Peersman. "Laat het alsjeblieft niet weer iets ernstigs zijn", zei Slot. "Ik hoop dat het tranen van de schrik waren. Dat het er slecht uitziet, is helder. Je zou hem een knie gunnen als die van jou of mij."

Slot werkte eerder bij AZ met Stengs en maakte toen als assistent mee dat Stengs tussen augustus 2017 en oktober 2018 uit de roulatie was vanwege een gescheurde kruisband. "Voor die blessure was hij weergaloos, daarna is hij ook een heel goede voetballer geworden", aldus Slot.

Calvin Stengs

"We zullen nooit weten wat de precieze impact van die blessure is geweest, maar nu is hij nog steeds erg belangrijk", vervolgde de coach. "Met zijn doelpunten, zelfs voor Oranje, en zijn assists, vandaag ook weer. Wat als die blessure er niet was geweest? Dan had hij niet bij Feyenoord gespeeld."

'Team heeft hekel aan verliezen en ik ook'

Voor het eerst in zijn loopbaan bereikte Arne Slot de finale van de KNVB-beker. Bij zijn vijf eerdere pogingen in de halve finales, waarvan drie keer als speler en twee keer als coach, ging het mis. Nu voltooide Feyenoord in de tweede helft een comeback tegen FC Groningen (2-1).

Slot: 'Spelers hebben gelukkig hekel aan verliezen, ze blijven vechten'

"Mijn spelers hebben een hekel aan verliezen en blijven altijd vechten voor een resultaat", zei Slot. "De resultaten zijn indrukwekkend, maar het spel was verre van indrukwekkend. Gelukkig brachten de wissels frisse energie, deden de anderen er een tandje bij en hielp ook het publiek."

"Dit betekent veel", ging Slot verder. "Ik heb zelf ook een hekel aan verliezen. Leuk om weer voor een prijs te spelen. Vorig jaar het kampioenschap en nu spelen we een bekerfinale."

Kijk hieronder naar de reacties van Dávid Hancko en FC Groningen-middenvelder Luciano Valente:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl