NOS Nieuws

Wekdienst 1/3: Oppositieleider Navalny begraven • Belastingaangifte mag weer

Goedemorgen! Vandaag wordt de Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny begraven in Moskou. En we mogen weer de jaarlijkse belastingaangifte doen.

Eerst het weer: Vandaag start droog met zon, in de middag wordt het bewolkt en volgt vanuit het westen wat regen. In het oosten en noordoosten blijft het grotendeels droog. Het wordt 8 tot 12 graden, bij een matige tot krachtige zuidenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Russische oppositieleider Navalny wordt begraven in Moskou, na een dagenlange strijd tussen zijn moeder en de Russische autoriteiten over het vrijgeven van zijn lichaam.
  • De maand maart is begonnen, en dan beginnen miljoenen Nederlanders weer hun belastingaangifte in te vullen. Soms doen ze dat zo massaal dat de website van de Belastingdienst het begeeft.
  • De WK indooratletiek beginnen in Glasgow, en die worden de komende drie dagen live uitgezonden bij de NOS, ook via livestream. Dagelijks van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Wat heb je gemist?

Verschillende landen veroordelen het bloedbad van gisteren in Gaza. Daar kwamen bij het uitdelen van voedsel tientallen en mogelijk meer dan honderd Palestijnen om het leven. Secretaris-generaal Guterres van de Verenigde Naties wil een onafhankelijk onderzoek.

De VS noemt de gebeurtenissen "tragisch en alarmerend", Canada spreekt van een nachtmerrie en Frankrijk zegt dat het schieten op burgers die voedsel willen bemachtigen niet te rechtvaardigen is.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Verkeersboetes worden vanaf vandaag flink duurder. Snelheidsboetes stijgen gemiddeld met zo'n 10 procent, bij andere boetes hangt het sterk van het vervoermiddel af. De maatregel lijkt vooral bedoeld om de staatskas te spekken.

Een van de sterkst gestegen boetes is die voor lopen door rood. Die stijgt met 12,5 procent van 80 naar 90 euro. Voor automobilisten, die een veel hogere pakkans hebben vanwege verkeerscamera's bij hun verkeerslichten, is de boete een stuk hoger: zij moeten 300 euro afrekenen bij rijden door rood licht.

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl