NOS Voetbal

Spaanse voetbalsters voegen eerste Nations League toe aan prijzenkast

Bekijk de samenvatting van de Nations League-finale Spanje - Frankrijk

Spanje heeft de eerste editie van de Nations League voetbal voor vrouwen met overmacht gewonnen. De regerend wereldkampioen won de finale in Sevilla met 2-0 van Frankrijk.

Doelpunten van Aitana Bonmatí en Mariona Caldentey brachten de beslissing in La Cartuja voor ruim 32.000 toeschouwers, een recordaantal voor het Spaanse team in eigen land.

De ploeg van bondscoach Montse Tome heerst in het Europese en mondiale voetbal. Ook in de finaleronde van de Nations League had Spanje weinig te vrezen. Vrijdag werd Nederland al met 3-0 opzij gezet, in de finale was Frankrijk aan de beurt.

Het duurde niet lang voor de krachtsverhoudingen duidelijk waren. Spanje combineerde makkelijk en dwong de Françaises ver terug op eigen helft. Bij de eerste grote kans werd een inzet van Salma Paralluelo uit een lage voorzet nog onschadelijk gemaakt door een glijdende Franse verdediger, maar die voorzetten bleken later het winnende recept.

Vanaf de flanken

Spanje bleef kalm en speelde de tegenstander uit elkaar. Vanaf de flanken kwamen twee vergelijkbare doelpunten.

Na ruim een half uur opende Bonmatí de score. De Ballon d'Or-winnares plaatste de bal uit een lage voorzet van Olga Carmona met een slimme voetbeweging in de verre hoek.

Na rust liet Frankrijk even zien zich niet zomaar gewonnen te willen geven. De ploeg van bondscoach Hervé Renard beet van zich af en wilde echt nog wel, maar kwam uiteindelijk in de gehele wedstrijd tot geen enkel schot tussen de palen.

De 2-0 van Caldentey, weer uit een lage voorzet vanaf de flank, maakte een eind aan de Franse hoop. Spanje is na het winnen van de Nations League en het WK vorig jaar nu al de grote favoriet voor de Olympische Spelen van Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl