Christian Horner, teambaas van Red Bull F1
NOS Sport

Verstappens teambaas Horner vrijgepleit van grensoverschrijdend gedrag

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is na een intern onderzoek vrijgepleit van grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de succesvolle Formule 1-renstal van Max Verstappen bekendgemaakt aan de vooravond van de start van het nieuwe seizoen.

Naar de 50-jarige Brit liep een onderzoek wegens grensoverschrijdend gedrag jegens een vrouwelijk teamlid. Waar hij precies van werd beschuldigd, is niet duidelijk.

Hoger beroep mogelijk

"Het onafhankelijke onderzoek naar de beschuldigingen tegen meneer Horner is afgerond en Red Bull kan bevestigen dat de klacht is afgewezen. De indiener heeft het recht op hoger beroep", is te lezen in een verklaring. "Red Bull heeft vertrouwen dat het onderzoek eerlijk, grondig en onpartijdig is geweest."

"Red Bull zal zich blijven inzetten om de best mogelijke werkomstandigheden na te streven."

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers reageert op het vrijpleiten van Christian Horner:

Lammers over uitkomst Horner: 'Denk niet dat Verstappen hier veel van merkt'

Horner heeft de aantijgingen altijd tegengesproken. Het besluit betekent dat Verstappen komend weekeinde in Bahrein het nieuwe seizoen kan beginnen met Horner aan de pitmuur. De twee werken al acht seizoenen succesvol samen.

Horner is vanaf de entree van de renstal in de Formule 1 in 2005 al teambaas bij Red Bull Racing, dat zich met het geld van de Oostenrijkse energiedrankjesfabrikant Red Bull van een team met een rebels imago tot een uiterst succesvolle renstal heeft ontwikkeld.

Zeven wereldtitels

Onder Horners leiding veroverde Red Bull Racing zeven wereldtitels bij de rijders (vier voor de Duitser Sebastian Vettel en drie voor Verstappen) en zes kampioenschappen bij de constructeurs.

De zaak-Horner hield de gemoederen flink bezig in Bahrein, al voordat de uitspraak er was:

Pérez en Ricciardo over zaak-Horner: 'Focussen op wat er op de baan gebeurt'

Er lag een grote druk op de Britse renstal om voor de start van het seizoen duidelijkheid te verschaffen in de affaire rond de teambaas.

Onder meer Ford, dat vanaf 2026 de motorleverancier van Red Bull Racing wordt en nu als partner bij het team is betrokken, riep op tot opening van zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl