Joelia Navalnaja
NOS Nieuws

Wekdienst 28/02: Herdenking Navalny in Europees Parlement • Finale Nations League

Goedemorgen! Aleksej Navalny wordt vanmiddag herdacht in het Europees Parlement. En een commissie van de gemeenteraad van Den Haag houdt een spoeddebat naar aanleiding van het geweld rond een bijeenkomst van Eritreeërs.

Eerst het weer: de dag begint fris, met vooral in het oosten nog wat zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en kan het zelfs een beetje gaan regenen. Het wordt 9 tot 11 graden.

Het weer van 28 februari

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Aleksej Navalny wordt herdacht in het Europees Parlement. Weduwe Joelia Navalnaja houdt vanmiddag een toespraak.
  • Een commissie van de gemeenteraad van Den Haag houdt een spoeddebat naar aanleiding van het geweld rond een bijeenkomst van Eritreeërs in de stad eerder deze maand. Burgemeester Jan van Zanen is uitgenodigd om deel te nemen.
  • De Amsterdamse gemeenteraad stemt over de herbenoeming van Femke Halsema als burgemeester. De raad heeft al uitgesproken dat Halsema door kan, de geheime stemming lijkt dan ook een formaliteit. Hoe laat de uitslag bekend wordt is nog onduidelijk.
  • In een commissievergadering van Provinciale Staten Gelderland wordt vergaderd over het beleid voor de wolf. De BBB wil onder andere dat probleemwolven sneller kunnen worden afgeschoten.
  • De Spaanse voetbalsters spelen in de finale van de Nations League tegen Frankrijk. Nederland speelt later op de dag tegen Duitsland om de derde plaats. Die wedstrijd is vanavond om 20:45 te zien op NPO 3.

Wat heb je gemist?

Joe Biden en Donald Trump hebben zoals verwacht de voorverkiezingen van hun partij gewonnen in de staat Michigan. Dat melden Amerikaanse media op basis van exitpolls. De kans dat beide mannen het opnieuw tegen elkaar gaan opnemen in de presidentsverkiezingen van november wordt daarmee steeds groter.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Het klonk op papier zo mooi: "Een onderdompeling in de wereld van Willy Wonka" met chocoladefonteinen, prachtige decors en overal Oempa Loempa's. Maar kinderen en ouders kwamen in Edinburgh van een koude kermis thuis: alles bleek tegen te vallen, terwijl ze zo'n 40 euro betaalden voor een kaartje.

Ze troffen een vrijwel lege hal aan met een paar decorstukken en de kinderen kregen twee jellybeans te eten en een kwart blikje frisdrank te drinken. Een ouder maakte foto's van de "troosteloze onderdompeling".

  • Facebook/Stuart Sinclair
    Een van de decorstukken in de hal
  • Facebook/Stuart Sinclair
    In een van de ruimtes was slechts een luchtkasteel geplaatst
  • Facebook/Stuart Sinclair
    Een poster in een van de ruimtes van de attractie
  • Facebook/Stuart Sinclair
    Slechts één ruimte was enigszins goed aangekleed

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl