Jasper Cillessen
NOS Voetbal

NEC-trainer Meijer kiest nu toch voor Cillessen in bekerduel met Cambuur

NEC gaat morgenavond op bezoek bij SC Cambuur proberen om voor de vijfde keer tot de finale van de KNVB-beker door te dringen. "Ik heb er heel veel zin in", trapt trainer Rogier Meijer een open deur in. "Maar dat heb ik al wat langer. Gespannen ben ik nog niet. Ik kijk er nu nog nuchter tegenaan, moet ik zeggen."

Eén knoop heeft hij al doorgehakt. Mocht de jonge Robin Roefs tegen Roda JC (5-3), GVVV (1-6), Go Ahead Eagles (2-1) en ADO Den Haag (3-0) nog het doel verdedigen in het bekertoernooi, nu de kroon op het werk lonkt, geeft Meijer toch de voorkeur aan routinier Jasper Cillessen.

NEC-trainer Rogier Meijer heeft een applausje over voor zijn ploeg

"Voor de club is het voor het eerst sinds bijna 25 jaar dat we de bekerfinale kunnen halen. Dan vind ik dat de eerste keeper moet keepen", motiveert de coach zijn keuze voor de 65-voudig international boven het 21-jarige talent.

Schöne voor Proper

Een andere mutatie wordt Meijer gewoon opgedrongen. Dirk Proper voorzag zijn sterke seizoen afgelopen zaterdag van een prachtig doelpunt tegen Sparta, maar liep later een hamstringblessure op. De 22-jarige middenvelder zal vervangen worden door Lasse Schöne, die juist net terug is van een kwetsuur.

Lasse Schöne

"Ik heb tweeënhalve maand geen hele wedstrijd gespeeld", kijkt de 37-jarige Deen, die in zijn Ajax-tijd twee keer de finale haalde en er eentje won, vooruit. "Dus negentig minuten zitten er sowieso niet in. Maar ik ben er zeker klaar voor."

NEC stapte bij zijn laatste drie optredens in het Cambuur Stadion als winnaar van het veld. Daaronder het bekertreffen in het seizoen 2021/2022, toen er in de tweede ronde met 2-1 getriomfeerd werd.

Ajax van Van Gaal

Als het over het toernooi om de KNVB-beker gaat, heeft NEC overigens twee opmerkelijke prestaties op de naam staan. Geen club stond vaker in de finale zonder ooit de trofee mee naar huis te mogen nemen. In 1973, 1983, 1994 en 2000 ging het na een geslaagde bekercampagne uiteindelijk toch mis.

En NEC is ook de laatste club die als eerstedivisionist de eindstrijd haalde. Precies dertig jaar geleden was Feyenoord met 2-1 te sterk voor de Nijmegenaren, die in de halve finales nog het Ajax van Louis van Gaal in De Meer met 1-2 hadden afgetroefd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl