NOS Sport

'Nu of nooit' voor bokser Heijnen in jacht op olympisch ticket

Heijnen gaat voor 'laatste kans' olympisch ticket

Voor bokser Chelsey Heijnen is het nu of nooit. Deze vrijdag vertrekt ze naar Busto Arsizio in Italië voor het olympisch kwalificatietoernooi. In haar ogen de laatste echte kans om een ticket veilig te stellen voor Parijs.

De winnares van de bronzen medaille bij de WK van twee jaar geleden heeft eventueel nog een herkansing in mei als het in Italië niet lukt, maar dat ziet ze niet als reële optie. Ze wil nu kwalificatie afdwingen. "Er is nog een toernooi in Bangkok in mei. Dan ben je al een jaar bezig om je te focussen op kwalificatie en dat is ook nog eens zes weken voor de Spelen."

Gewicht is struggle

De opdracht in Busto Arsizio is duidelijk: de halve finales halen. Dan moet ze winnen of de verliezersfinale winnen. De omgeving van de Roosendaalse denkt alvast dat het haar gaat lukken. "Mensen hebben kaartjes voor de Spelen gekocht en vragen wanneer ik in actie kom." Zelf wil ze eerst kwalificatie afdwingen voor ze nadenkt over Parijs.

Heijnen in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi

Voor ze vrijdag in actie mag komen, moet ze nog wel wat gewicht kwijt. Een "struggle" noemt Heijnen dat. De Brabantse doet mee in de lichtgewichtklasse tot 60 kilogram. Een gewicht waar ze inmiddels bijna aan zit; ze hoeft nog maar een kilo kwijt.

Nederlandse ploeg

Heijnen reist af met vijf andere Nederlanders die zich willen kwalificeren. Het team bestaat verder uit Maud van der Toorn (tot 57 kilo), Luna Beeloo (tot 66 kilo), Mustafa Akraa (tot 63,5 kilo), Tony Jas (tot 71 kilo) en Gradus Kraus (tot 80 kilo). Het OKT begint op zondag 3 maart en duurt tot en met maandag de 11de.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl