Marc Overmars
NOS VoetbalAangepast

Overmars accepteert schorsing, Antwerp spreekt steun uit: 'Iedereen krijgt tweede kans'

Marc Overmars accepteert de schorsing van een jaar die hij van de FIFA heeft gekregen. De technisch directeur van Royal Antwerp kon daar nog tegen in beroep gaan bij het het internationaal sporttribunaal CAS, maar doet dat dus niet.

Zijn woordvoerder Frank Neervoort licht het besluit van Overmars toe. "De beslissing is gemaakt in familieverband. Hij zal tot 16 november 2024 niet werkzaam zijn in de voetbalwereld. Hij respecteert het besluit."

Sinds de schorsing in januari werd uitgesproken was Overmars al niet meer actief voor Antwerp, zegt de club. Zijn werkzaamheden als directeur voetbalzaken zijn nu ook formeel opgeschort tot het einde van zijn verbanning. Zijn taken worden verdeeld onder het management en het scoutingteam.

"Na afloop van zijn schorsing zal Overmars zijn rol opnieuw opnemen. Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen", meldt de Belgische club in een verklaring. "Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd."

"Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt, omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer", aldus Antwerp.

Kampioen

Overmars kreeg vorig najaar een werkverbod naar aanleiding van grensoverschrijdende berichten die hij in zijn Ajax-tijd als technisch directeur naar een vrouwelijke medewerker had gestuurd.

Vanwege dat gedrag vertrok hij in februari 2022 bij Ajax. Nog geen twee maanden later tekende hij als technisch directeur in Antwerpen. Onder technische leiding van de Nederlander werd Antwerp kampioen van België en won het de beker.

Eerder beroep afgewezen

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) schorste Overmars vervolgens in november 2023 voor twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. Dat besluit werd vervolgens overgenomen door de internationale voetbalbond FIFA.

Daar ging Overmars in eerste instantie nog tegen in beroep omdat hij zijn straf niet in verhouding vond staan met het vergrijp, maar de FIFA verwierp dat beroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl