Mathieu van der Poel
NOS Wielrennen

Wereldkampioen Van der Poel begint wegseizoen met Milaan-Sanremo

Mathieu van der Poel begint zijn wielerseizoen op de weg met de Italiaanse wielerklassieker Milaan-Sanremo, de koers die hij vorig jaar op indrukwekkende wijze won.

Milaan-Sanremo staat dit seizoen voor zaterdag 16 maart op de kalender. Ook onder anderen Tadej Pogacar rijdt het Italiaanse wielermonument. Na Milaan-Sanremo staan er nog flink wat klassiekers op het programma voor Van der Poel, de regerend wereldkampioen op de weg.

Onder andere bij de Ronde van Vlaanderen, die hij al twee keer won, Parijs-Roubaix, die hij vorig jaar op zijn naam schreef, en de Amstel Gold Race, die hij in 2019 al aan zijn palmares toevoegde, staat hij aan de start.

Van der Poel laat de Strade Bianche (2 maart) en de rittenkoers Tirreno-Adriatico (4-10 maart) ten opzichte van vorig jaar schieten.

* Luik-Bastenaken-Luik is nog niet zeker

Ook Luik-Bastenaken-Luik op 21 april staat voor Van der Poel op de planning, maar nog wel onder voorbehoud. Dat monument reed hij slechts één keer eerder, in 2020 kwam hij als zesde over de streep.

Nog geen beslissing over Spelen

Wat de 29-jarige alleskunner op de fiets na het voorjaar gaat doen, is nog niet bekend. Van der Poel uitte in december al zijn twijfels over een combinatie van mountainbiken en wegwielrennen bij de Olympische Spelen.

Het wielervoorjaar begint zaterdag met Omloop het Nieuwsblad. Bij de opening van het klassiekerseizoen zijn onder anderen Wout van Aert en Dylan van Baarle van de partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl