NOS Nieuws

OM vervolgt agente die schoten loste op wegrijdende auto in Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een politieagente vervolgen die vorig jaar in Rotterdam op een auto schoot. Daarin zaten drie mensen die op de vlucht sloegen bij een controle. De agente moet voor de rechter komen voor poging tot doodslag en anders poging tot zware mishandeling.

De agente hield op 12 mei 2023 een auto staande in de wijk Feijenoord, na automatische herkenning van het kenteken. De betreffende auto werd in verband gebracht met meerdere explosies in Rotterdam.

De drie inzittenden werkten aanvankelijk mee toen ze zich moesten legitimeren, maar de bestuurder leek daarna naar zijn broekband te grijpen, waarna hij hard wegreed. De agente vermoedde dat hij een wapen pakte en loste vijf schoten op de auto.

Niemand raakte gewond. Toch vindt het OM dat de agente te ver is gegaan. "Schieten op een auto is slechts in uitzonderlijke gevallen een passende reactie en dat was nu niet het geval", staat in een persverklaring.

Nog acht Rotterdamse agenten voor de rechter

Vorige week maakte het OM bekend ook acht andere agenten in Rotterdam te gaan vervolgen. Zij zouden bij een arrestatie te ver zijn gegaan. Een 32-jarige man werd eerst getaserd en daarna door de agenten in bedwang gehouden. De verdachte werd onwel en overleed kort daarna.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl