Carlos Sainz en Sergio Pérez
NOS Sport

Sainz en Ferrari snelste na vloerwissel, Verstappen niet in actie

Carlos Sainz heeft de snelste tijd gereden op de tweede testdag van de Formule 1 in Bahrein. De Spanjaard van Ferrari was bijna net zo snel als de tijd die vorig jaar in de kwalificatie goed genoeg was voor poleposition, maar rondetijden zeggen weinig op testdagen.

Bovendien reed Sainz zijn ronde op de zogenoemde C4 band, een van de zachtste banden die Pirelli heeft. Tijdens het raceweekend van volgende week gebruiken de teams alleen de hardste drie typen banden. Ondanks een vloerwissel, die nodig was omdat Charles Leclerc in de ochtend over een losse putdeksel was gereden, kwamen Sainz en Leclerc samen tot 138 ronden.

Lewis Hamilton (Mercedes) reed de hele donderdag en noteerde 123 ronden.

Kleine problemen

Voor Red Bull Racing was het een redelijke, maar geen probleemloze dag. Sergio Pérez kreeg in de ochtend te maken met een remprobleem en 's middags rolde hij langzaam terug naar de pits. Beide euvels konden snel hersteld worden en hij kwam toch op 129 ronden uit.

De Mexicaan zette de tweede tijd neer.

Oorspronkelijk zou Max Verstappen de middagsessie voor zijn rekening nemen, maar vanwege een ingekorte ochtendsessie vanwege de losse putdeksel werd besloten op Pérez de hele dag te geven. Morgenmiddag rijdt Verstappen weer in de RB20.

De ochtendsessie van de tweede testdag van de Formule 1 in Bahrein is grotendeels in het water gevallen door problemen met een losgeraakte putdeksel.

Een deel van een putdeksel van de kerbstone in bocht 11 kwam los nadat Ferrari-coureur Charles Leclerc eroverheen was gereden. De vloer van de Ferrari raakte beschadigd en moet worden vervangen. Nadat Leclerc eroverheen was gereden, raakte ook Lewis Hamilton de putdeksel.

De ochtendsessie werd daarop vroegtijdig beëindigd voor de herstelwerkzaamheden aan de baan.

Vorig jaar liep de Ferrari van Carlos Sainz in Las Vegas schade op door een losgelaten putdeksel en werd de eerste vrije training afgelast om de hele baan opnieuw te laten controleren.

Fernando Alonso uitte kritiek op de organisatie. Hij vindt dat de coureurs veel te weinig tijd krijgen om hun auto's te testen voor het nieuwe seizoen. De Spaanse coureur van Aston Martin noemde de anderhalve dag per coureur 'belachelijk' weinig.

"We hebben het over de meest geavanceerde sport in de wereld met jaarbudgetten van 200 miljoen euro. Dan is het onbegrijpelijk dat een coureur slechts anderhalve dag de tijd krijgt om zich op het kampioenschap voor te bereiden", zei de 42-jarige coureur bij de testdagen in Bahrein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl