NOS SportAangepast

Problemen met helm bezorgen skeletonster Bos slechte WK-dag in Winterberg

Helmproblemen zorgen voor slechte WK-dag Bos: 'Lag niet lekker op slee'

Skeletonster Kimberley Bos heeft een teleurstellende dag achter de rug in de jacht op de wereldtitel in Winterberg. Waar ze na de eerste run de koppositie in handen had, liet ze het liggen op de tweede run. Uiteindelijk sloot ze de dag af op de elfde plek.

Vlak voor de start van de tweede run zat ze nog te rommelen met haar helm. Na afloop kwam ze zichtbaar ontevreden de baan af. "Mijn helm zat niet vast", zei Bos. Hier had ze naar eigen zeggen de hele run last van. "Ik lag niet lekker op mijn slee. Dit soort dingen gebeuren nooit, zal je net zien dat het nu wel gebeurt."

Vrijdag volgen nog twee runs. De resultaten van de vier runs worden bij elkaar opgeteld en op basis daarvan wordt de wereldkampioen bepaald. De Canadese Hallie Clarke gaat aan de leiding. In de tussenstand staat Bos elfde, op 0,36 seconde van Clarke.

Kimberley Bos drie weken geleden in actie in Letland

Bos begon goed aan haar WK en zette in de eerste run een tijd van 58,18 neer, ondanks dat ze niet als snelste uit de startblokken kwam. Na het eerste stuk stond ze negende. Op het onderste deel van de baan maakte ze haar achterstand echter goed en noteerde ze de snelste tijd.

Helmprobleem

In de tweede run kwam ze pas na 59,35 seconden over de streep. Ze gaf toe dat de stress toesloeg toen ze vlak voor de start problemen kreeg met haar helm. "Ik ga wel gewoon en zie wel hoe ik beneden kom", riep ze zes seconden voor vertrek tegen haar trainer Joska le Conté.

"Mijn helm is niet afgegaan gelukkig, maar je bent niet echt gefocust."

De baan in Winterberg ligt Bos normaal gesproken goed. Ze boekte er al meerdere zeges en kan tijdens de WK rekenen op de steun van veel Nederlandse fans:

Veel fans voor skeletonster Bos in Winterberg: 'Alleen daarom wordt het al een goed WK'

Bos kan in Winterberg Nederlandse sportgeschiedenis schrijven. Nooit eerder in het skeleton of bobslee ging een Nederlander met de wereldtitel aan de haal.

Vorig jaar was ze al heel dicht in de buurt van de wereldtitel. Ze verloor in Sankt Moritz de titelstrijd op 0,01 seconde van de Duitse Susanne Kreher.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl