Wekdienst 22/2
NOS Nieuws

Wekdienst 22/2: Heeft COA Ter Apel-deadline gehaald? • Herdenking bombardement Nijmegen

Goedemorgen! De deadline voor het COA over het aantal azielzoekers in Ter Apel is vannacht verlopen en vanmiddag is de officiële herdenking voor het bombardement in Nijmegen.

Het weer: eerst droog, later vanuit het zuiden buien. Het wordt 11 tot 13 graden en de wind neemt overdag verder in kracht toe. Vanavond en aan het begin van de nacht een vrij krachtige tot stormachtige wind uit het zuidwesten. Komende dagen buien en tussendoor zon bij zo'n 8 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De deadline van de rechter voor het COA in Ter Apel is verlopen. Het aanmeldcentrum in Groningen moet zich vanaf nu houden aan het maximumaantal van 2000 asielzoekers. Het is nog niet duidelijk of dat ook lukt. In de loop van de ochtend komt het COA met een update over het aantal asielzoekers in Ter Apel.
  • In Nijmegen wordt het bombardement van 80 jaar geleden herdacht. Het is het dodelijkste bombardement van de Nederlandse geschiedenis. Om 13.28 uur wordt er 2 minuten stilte gehouden.
  • De rechter in België doet uitspraak in de zaak tegen YouTuber Acid, die namen onthulde van betrokkenen bij de dood van Sanda Dia. De 20-jarige Dia kwam om toen hij onder meer in ijskoud water moest staan en liters visolie moest drinken bij een ontgroening van een studievereniging. De uitspraak wordt in de loop van de ochtend verwacht.
  • Feyenoord speelt uit tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League. De thuiswedstrijd eindigde in 1-1. De wedstrijd begint om 21.00 uur.
  • En Ajax speelt in Noorwegen tegen Bodø/Glimt om 18.45 uur in de tussenronde van de Conference League. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales van het Europese cuptoernooi.

Wat heb je gemist?

In Schijndel in Noord-Brabant is gisteravond 10.000 liter drugsafval gevonden. Het gaat volgens het Brabants Dagblad om zeker tien grote containers van elk 1000 liter die langs een weg tussen Schijndel en Heeswijk-Dinther lagen. De meeste containers waren tot de rand gevuld. De brandweer zegt tegen de krant dat het om "een extreem grote hoeveelheid" gaat.

Omdat een deel van de containers was omgevallen of lekte in een sloot moesten de chemicaliën onmiddellijk worden afgevoerd. Het gebied werd door de politie afgezet en alles werd direct opgeruimd door een gespecialiseerd team. De politie doet onderzoek.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

's Werelds grootste man en de kleinste vrouw ter wereld hebben elkaar opnieuw ontmoet. De twee kwamen bijeen in Amerika om met elkaar op de foto te gaan. Dat deden ze eerder al in Egypte, zes jaar geleden. In 2013 kwamen ze voor het eerst bij elkaar.

De Indiase Jyoti Kisanji (30) is volgens Guinness World Records met 61 centimeter de kleinste vrouw ter wereld. Kisanji heeft een genetische afwijking, waardoor ze dwerggroei heeft. Sultan Kösen (41) woont in Turkije en is de langste man ter wereld. Ook Kösen heeft een genetische afwijking. Hij is ruim 2.46 meter.

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl