Een Lufthansa-toestel in een hangar in München
NOS NieuwsAangepast

Staking Lufthansa-personeel ontregelt Duits luchtverkeer

De staking van Lufthansa-personeel, die gisteravond is begonnen, leidt tot flinke hinder. Lufthansa schat dat tijdens de staking slechts 10 tot 20 procent van de vluchten kan doorgaan. Op Frankfurt Airport, het grootste vliegveld van Duitsland, waren in de vroege ochtend vrijwel alle vertrekkende vluchten van het Duitse luchtvaartbedrijf geannuleerd.

Lufthansa vraagt aan passagiers van geannuleerde vluchten niet naar de luchthavens te komen. Vanwege de staking is er ook geen personeel aanwezig dat vluchten kan omboeken.

Beter loon

De staking, georganiseerd door vakbond Verdi, begon gisteravond om 20.00 uur op kleine schaal. Sinds 04.00 uur vannacht staakt Lufthansa-grondpersoneel op de vliegvelden van Frankfurt, München, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen en Stuttgart. De werknemers eisen een beter loon en inflatiecompensatie.

Het is de tweede staking in korte tijd bij Lufthansa. Twee weken geleden werden al zo'n 900 vluchten geannuleerd. Mogelijk worden door de huidige staking tussen de 100.000 en 200.000 reizigers getroffen. De staking wordt morgen om 07.10 uur beëindigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl