NOS Sport

Estafetteteams naar finales WK zwemmen, diskwalificatie Jansen op 400 meter wisselslag

De Nederlandse mannen en vrouwen hebben zich op de slotdag van de WK zwemmen in Doha geplaatst voor de finales van de 4x100 meter wisselslag. De mannen deden dat met een Nederlands record (3.32,89) en plaatsten zich daarmee ook meteen voor de Olympische Spelen van Parijs.

Thomas Jansen bereikte de finale niet. Hij zwom de achtste tijd in de heats van de 400 meter wisselslag, maar werd kort na de race gediskwalificeerd omdat hij niet de hele baan rugslag op zijn rug zwom.

Bij de estafettemannen maakten Kai van Westering, Caspar Corbeau, Nyls Korstanje en Stan Pijnenburg indruk in een matig gevuld bad.

Nyls Korstanje, Stan Pijnenburg, Caspar Corbeau en Kai van Westering

Met alleen de Bulgaren en Serviërs als tegenstanders in de eerste heat noteerden de Nederlanders de op een na snelste tijd in de kwalificatie. Alleen het Amerikaanse kwartet was in hun heat nipt sneller (3.32,53) dan de Nederlanders.

Vierde tijd Nederlandse vrouwen

Estafettezwemsters Kira Toussaint, Tes Schouten, Maaike de Waard en Kim Busch plaatsten zich zondagochtend met de vierde tijd voor de finale op de 4x100 wisselslag.

Tes Schouten, Kim Busch, Maaike de Waard en Kira Toussaint

Het Nederlandse kwartet tikte precies twee seconden na Australië als tweede aan in de tweede heat, en zag in de laatste heat Canada en Zweden nog sneller gaan.

De finale van de mannen is zondag om 18.37 uur, de eindstrijd bij de vrouwen begint om 18.55 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl