NOS Nieuws

Wekdienst 18/2: Finale ABN Amro-tennistoernooi • Britse filmprijzen Bafta uitgereikt

Goedemorgen! In Rotterdam wordt de finale van het ABN AMRO-tennistoernooi gespeeld, en de belangrijkste Britse filmprijzen worden uitgereikt in Londen, de Bafta's.

Eerst het weer: vandaag is het bewolkt en flink regenachtig. Een gebied met regen trekt van west naar oost over het land. Op veel plaatsen valt 10 tot 20 millimeter regen. Bij een matige tot krachtige zuidwestenwind wordt het maximaal 9 of 10 graden.

Weer van zondag 18-2

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Londen worden de Bafta's uitgereikt, de belangrijkste Britse filmprijzen. Oppenheimer is met dertien nominaties de grootste kanshebber.
  • De wereldbeker in het shorttrack wordt gereden in Gdansk. Om 13.55 uur is er een livestream te volgen op NOS.nl.
  • Om 15.25 uur wordt de finale van het ABN AMRO-tennistoernooi gespeeld in Rotterdam. De Italiaan Jannik Sinner neemt het op tegen Australiër Alex De Minaur, de wedstrijd is live te volgen via een livestream van NOS Sport.

Wat heb je gemist?

Vier agenten zijn gisteravond gewond geraakt bij rellen rond een bijeenkomst van Eritreeërs in Den Haag. Volgens de politie raakten twee agenten gewond aan hun hand, één agent liep schade op aan haar gebit en een vierde werd aangereden door een politieauto. Over de ernst van de verwondingen is nog niks bekendgemaakt.

De bijeenkomst in het zalencentrum werd volgens een woordvoerder van de Eritrese gemeenschap bezocht door ruim 500 mensen. De gemeente Den Haag zegt dat het gaat om regeringsgezinde Eritreeërs. Volgens het zalencentrum was er een nieuwjaarsfeest. Tegenstanders van het regime zouden ook op de bijeenkomst zijn afgekomen, waarna de ongeregeldheden ontstonden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Zelensky en Rutte waren allebei op een veiligheidsconferentie in München, waar vast vooruit werd gekeken naar de mogelijke nieuwe baan van Rutte:

Zelensky ziet NAVO met Rutte aan het hoofd wel zitten: 'Hij kan de eenheid redden'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl