NOS Voetbal

Pelova en Miedema winnen topper met Arsenal, Kalma pikt doelpunt mee bij Wolfsburg

Oranje-international Fenna Kalma heeft gescoord voor haar ploeg Wolfsburg, dat met 1-9 uithaalde tegen Nürnberg. In de Women's Super League deden Victoria Pelova en Vivianne Miedema goede zaken met Arsenal, door de topper tegen Manchester United te winnen (3-1).

Het Nederlands elftal speelt komende vrijdag de halve finale van de Nations League, uit tegen Spanje. Bij winst zijn de finale van de Nations League en een ticket voor de Olympische Spelen binnen.

Dit weekend loopt het clubvoetbal gewoon door. Zo ook voor Kalma. Zij begon voor Wolfsburg niet in de basis, maar kwam na een uur in het veld en maakte twintig minuten later de 1-8. Wolfsburg draait een uitstekend seizoen en staat bovenaan in de Duitse competite. Alleen Bayern München kan de ploeg van trainer Tommy Stroot enigszins bijbenen.

Engelse topper

Pelova stond bij Arsenal tegen Manchester United wel in de basis. Toen zij in de rust werd vervangen had Arsenal al drie keer gescoord.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-1, waardoor Arsenal plek drie op de ranglijst heeft verstevigd. Miedema viel een kwartier voor tijd in.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl