Bij de huldiging van de Kansas City Chiefs waren tienduizenden mensen
NOS Nieuws

Taylor Swift doneert ton aan familie van omgekomen Lisa Lopez

Zangeres Taylor Swift heeft 100.000 dollar gedoneerd aan de familie van Lisa Lopez-Galvan. Zij kwam woensdag om het leven bij een schietpartij tijdens de huldiging van de Kansas City Chiefs, het American Football-team dat afgelopen week de Super Bowl won.

Sinds gisteren kon via de inzamelwebsite GoFundMe geld gestort worden voor de nabestaanden van Lopez. Vandaag kwamen daar twee donaties van ieder 50.000 dollar binnen. "Liefs, Taylor Swift", stond erbij. Het management van de zangeres bevestigt dat het geld van haar komt.

Bij de schietpartij tussen tienduizenden toegestroomde fans in Kansas City raakten 21 mensen gewond door kogels, onder wie acht kinderen. Lisa Lopez-Galvan was het enige dodelijke slachtoffer. Ze laat een echtgenoot en twee kinderen achter. De politie heeft inmiddels drie verdachten opgepakt.

Dit zijn beelden van de schietpartij, afgelopen dinsdag:

Schietpartij bij huldiging Kansas City Chiefs: 'Jongens, er is iets aan de hand!'

Taylor Swift was dit jaar onlosmakelijk verbonden met de Super Bowl: ze heeft een relatie met Kansas City Chiefs-speler Travis Kelce en trok veel nieuw publiek naar de American Footballcompetitie. In sommige kringen wordt zelfs gevreesd dat ze door haar populariteit de presidentsverkiezingen zou kunnen beïnvloeden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl