NOS Sport

Bos wordt week voor WK skeleton vijfde bij wereldbeker in Altenberg

Een week voor het WK heeft skeletonster Kimberley Bos niet heel veel vertrouwen kunnen tanken. Bij de wereldbekerwedstrijd in het Duitse Altenberg had Bos twee moeizame afdalingen. Ze eindigde op de vijfde plaats, op 0,33 seconde van winnares Tina Hermann.

Wel blijft de Edese leidster van het wereldbekerklassement. De eindzege in dat klassement kan haar bijna niet meer ontgaan. Er zijn zeven van de acht wereldbekers geweest en de winnaar van een wereldbekerwedstrijd krijgt 225 punten. Bos heeft nu een voorsprong van 216 punten.

Skeletonster Bos vijfde in Altenberg, eindzege wereldbeker bijna binnen

Bos had tijdens beide afdalingen moeite om haar slee onder controle te houden. Ze kwam in haar eerste run in 58,49 seconden naar beneden. Daarmee bevestigde de Edese woorden op haar website dat ze Altenberg een moeilijke baan vindt.

"Het is een van de kortere banen, maar wel de meest technische baan. Het is ook de baan waar ik als eerste op crashte."

In de tweede run moest de leidster in het wereldbekerklassement in de achtervolging op de Duitse Tina Hermann. Meervoudig wereldkampioene Hermann had met een tijd van 57,90 de leiding genomen.

Bos stijgt in tweede run

Bos ging als eerste van de top tien naar beneden in de tweede run en leek met 58,30 haar medaillekansen te vergooien. Alleen beten verschillende concurrenten zich stuk op die tijd. Voordat de top drie uit de eerste run in actie kwam, stond Bos op zilver.

De Canadese Mirela Rahneva en de Duitse Susanne Kreher en Tina Hermann maakten daarna geen fout. Daardoor volgde voor Bos uiteindelijk een vijfde plaats.

Kimberley Bos

Op 22 en 23 februari is het WK skeleton in Winterberg. Bos, die vorig jaar zilver won, gaat voor goud op haar 'thuisbaan'. De Nederlandse traint daar veel en won op die baan al verschillende wereldbekerwedstrijden.

Daar hoeft ze het in ieder geval niet op te nemen tegen Hermann, want zij is niet geselecteerd. Olympisch kampioene Hannah Neise en regerend wereldkampioene Kreher strijden in Winterberg wel met Bos om de wereldtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl