Lutsharel Geertruida
NOS Voetbal

Slot ontkracht griepepidemie-geruchten, maar rekent niet op zieke Geertruida

Lutsharel Geertruida lijkt donderdag vanwege ziekte niet te kunnen spelen in de wedstrijd tegen AS Roma. Donderdagavond spelen de Rotterdammers in de tussenronde van de Europa League tegen de huidige nummer zes in de Italiaanse Serie A. Trainer Arne Slot rekent ook niet op Quinten Timber (hersenschudding), spits Santiago Giménez (kuitblessure) is nog een twijfelgeval.

Er gingen wilde geruchten over een griepepidemie bij Feyenoord, maar daarvan is geen sprake. "Waar dat vandaan komt...", vraagt Slot zich hardop af. "Geertruida is inderdaad ziek, net als teammanager Frank Boer. Maar qua spelers alleen Geertruida." Slot weet niet of hij morgen weer kan spelen.

Van de andere afwezigen is Timber er morgen zeker niet bij, en wordt Santiago Giménez tijdens de persconferentie gekeurd of hij weer kan trainen. Timber liep vorige week in het bekerduel met AZ een hersenschudding op, terwijl Giménez kampt met een kuitblessure.

Richting Roma snakt Feyenoord naar verdedigers: 'In winterstop aangegeven'

Voor Feyenoord is Roma in twee jaar uitgegroeid tot een echte angstgegner. In de Conference League-finale van 2022 waren de Italianen met trainer José Mourinho te sterk. Vorig jaar verloor Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League opnieuw van Mourinho en Roma.

Inmiddels is the special one geen trainer meer van Roma, hij werd eerder dit jaar ontslagen. Zijn vervanger is oud-speler Daniele De Rossi.

Slot denkt niet dat Roma heel anders speelt onder De Rossi. "Het zijn zo goed als elf dezelfde spelers, met heel veel individuele kwaliteit. De verschillen zijn minder groot dan vaak uitvergroot wordt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl