Plasterk overhandigde maandag zijn eindverslag aan Kamervoorzitter Bosma
NOS Nieuws

Wekdienst 14/2: Kamer bespreekt eindverslag Plasterk • Laatste zitting Marengoproces

Goedemorgen! Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het eindverslag van informateur Plasterk en staat de laatste formele zitting van het Marengo-proces op het programma.

Eerst het weer: Vanochtend kan al een enkele bui vallen, maar op veel plaatsen is het een tijdje droog met lokaal wat zon. De temperatuur schommelt dan rond 12 graden, in Limburg plaatselijk tot 13 graden. Vanaf het middaguur krijgen steeds meer regio's weer met af en toe regen te maken, waarbij lokaal 5-10 mm mogelijk is. Daarbij waait het matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar aan het spoor wordt gewerkt.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer debatteert vanaf 10.15 uur over het eindverslag van informateur Plasterk. In het verslag schreef Plasterk dat een meerderheidscoalitie van PVV, VVD, NSC en BBB er nu niet in zit. Toch denkt hij dat de partijen verder moeten praten.
  • In het grote liquidatieproces Marengo staat de laatste formele zitting gepland. Het onderzoek wordt daarna gesloten, de uitspraak volgt op 27 februari.
  • De rechtbank in Amsterdam doet uitspraak in de zaak tegen voetballer Quincy Promes (32), die wordt verdacht van betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Er is negen jaar cel tegen hem geëist.
  • Bij het ABN Amro Open neemt Botic van de Zandschulp het in de eerste ronde op tegen de als eerste geplaatste Italiaan Jannik Sinner, door wie hij eerder werd uitgeschakeld op de Australian Open. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is live te volgen op NOS.nl.

Wat heb je gemist?

De NAVO wil op korte termijn de nieuwe secretaris-generaal van het militaire bondgenootschap aanwijzen. Bij de lidstaten leeft de wens om uiterlijk komende maand het selectieproces af te wikkelen.

"Het is denk ik geen geheim dat premier Rutte (...) belangstelling heeft getoond", zei de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO gisteren. "Dat is dus iemand waar het bondgenootschap naar kijkt. Maar het is een voortdurend proces."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Omwonenden dachten eindelijk verlost te worden van de ringweg in de stad Groningen. Maar een 30 meter lang deel van een viaduct blijft toch staan, als kunstwerk.

Buurtbewoners zitten niet zo te wachten op dat betonnen ding en begonnen een petitie:

Gronings viaduct wordt kunstproject: 'Ik had liever een paar bomen'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl