De Argentijnse president Milei en de paus ontmoetten elkaar in Vaticaanstad
NOS Nieuws

Paus omhelst Argentijnse president, die hem eerder 'imbeciel' noemde

De Argentijnse president Javier Milei en paus Franciscus hebben elkaar vandaag ruim een uur gesproken in Vaticaanstad. Het gesprek is opmerkelijk, want Milei noemde de paus vorig jaar nog "een imbeciel".

Milei had speciaal voor de gelegenheid de favoriete koekjes en taart van Franciscus meegenomen. Gisteren was er ook al een korte ontmoeting, toen de twee elkaar zagen na een mis in de Sint-Pietersbasiliek.

In zijn verkiezingscampagne van vorig jaar haalde Milei hard uit naar de paus. Zo noemde hij Franciscus de vertegenwoordiger van al het kwaad op aarde. Ook noemde hij de geestelijk leider een communist. De radicaal-rechtse econoom Milei won in november de presidentsverkiezingen in Argentinië.

De paus wuifde de opmerkingen van Milei vorige maand weg. Zo zei hij dat woorden tijdens een verkiezingscampagne niet veel betekenis hebben. Vorig jaar kreeg de paus een uitnodiging van Milei om een bezoek te brengen aan Argentinië, waar Franciscus vandaan komt.

Voorlopig lijkt er in ieder geval nog geen besluit te zijn genomen door de 87-jarige paus. Op zijn agenda staan dit jaar namelijk twee geplande reizen: in september doet hij België aan en hij brengt nog een bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl