Robert Eenhoorn
NOS VoetbalAangepast

AZ-directeur Eenhoorn vertrekt na dit seizoen: 'Energie lastiger te vinden'

Robert Eenhoorn heeft aangekondigd te stoppen als algemeen directeur van AZ. Hij zal per 1 juli van dit jaar officieel terugtreden. Tot die tijd zal Eenhoorn de Alkmaarders helpen bij het zoeken naar en inwerken van een opvolger.

Eenhoorn stopt na bijna tien jaar in dienst te zijn geweest bij AZ, dat zich in sportief opzicht in een moeilijke periode bevindt. De club is zowel in de KNVB-beker als de Conference League al uitgeschakeld en in de competitie loopt het al even niet naar wens. De mindere resultaten kostten begin dit jaar trainer Pascal Jansen al de kop.

'Metaalmoeheid'

"Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z'n intrede doen en dan moet je conclusies trekken", aldus de 56-jarige Eenhoorn op de site van AZ.

"Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek. Daarop heb ik de beslissing gebaseerd die nu genomen is."

Robert Eenhoorn feliciteert spits Vangelis Pavlidis na de zege van AZ bij Lazio

Wat hij hierna gaat doen, maakte hij niet bekend. "Er is nog geen volgende stap in zicht."

Sportief en financieel gezond

Voormalig tophonkballer Eenhoorn begon op 1 oktober 2014 officieel als algemeen directeur bij de Alkmaarse club. De Rotterdammer, die daarvoor werkzaam was als technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, volgde destijds Toon Gerbrands op.

Hij kan terugkijken op vele hoogtepunten, laat Eenhoorn op de AZ-site optekenen. "Eén van de belangrijkste dingen die ik wil aanhalen is de sportieve en financiële gezondheid van de club. AZ draait al jaren mee in de top van de eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten."

"Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent."

Transfergeruchten: Vermeulen van NOS naar AZ? 'Waarom eigenlijk niet?'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl